2 juni 2022

Eva Hoeke & Marcel van Roosmalen - literair café

Waar: Bibliotheek Schiedam, Korenbeurs
Wanneer: Do 2 juni
Hoe laat: Van 20 - 22 u
Tickets: €10,00
Meer info en bestel hier je tickets

 

Eva Hoeke en Marcel van Roosmalen zijn te gast in het Literair Café.

  

Van Roosmalen & Hoeke

Van Roosmalen en Hoeke zijn een stel en hebben samen 3 dochters. Hun humoristische columns en verhalen over het gezinsleven zijn hilarisch en ontroerend tegelijk.

Eva Hoeke is journalist, columnist, interviewer en schrijver. Ze is een van de meest geliefde en gelezen columnisten van Volkskrant Magazine, waarin ze met humor en melancholie schrijft over het dagelijkse leven: ontroerende ontmoetingen, herkenbare gezinsperikelen en rake observaties. Haar stijl van schrijven en interviewen is een mix van modern debat en vrolijke diepgraverij: kritisch wanneer het moet, warm als het kan. Eva heeft een relatie met schrijver Marcel van Roosmalen, met wie ze het boek ’Als het maar niet op ons lijkt’ schreef, over het eerste jaar ouderschap.

Marcel van Roosmalen is journalist, columnist en (reportage)schrijver. Hij heeft een arendsoog voor het menselijk tekort en staat bekend om zijn droge humor. Zelf lacht hij nergens om. Marcel van Roosmalen is Druktemaker op Radio 1, maakt samen met Gijs Groenteman de talkshow Media Inside en is columnist voor NOS Studio Sport en NRC Handelsblad. In 2019 verscheen ‘Het zijn de kleine dingen die het doen’ en twee jaar later ‘Mijn legendarische moeder overleeft alles’. Beide over zijn moeder.

Literair Café

Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen en elkaar kunnen ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

S'DAM TIPT!

jurassic encounter

jurassic encounter

IDDF

IDDF

Heropening Stedelijk Museum Schiedam

Heropening Stedelijk Museum Schiedam

Terug naar tours & lezingen

Aanmelden