29 februari 2024

J.M.A. Biesheuvel | literair café

Waar: Bibliotheek Korenbeurs
Wanneer: Do 29 februari
Hoe laat: Van 20 - 22 u
Tickets: €10,00
Meer info en bestel hier je tickets

 

Donderdag 29 februari staat in het teken van de in Schiedam geboren schrijver J.M.A.Biesheuvel. Vorig najaar stond Biesheuvel weer volop in de belangstelling toen 'Austerlitz-Parijs-Alaska' verscheen, hierin zijn de verhalen samengebracht die zijn gevonden in de nalatenschap van de schrijver. 

Hommage Maarten en Eva Biesheuvel

Dit Literair Café is een hommage aan Maarten en Eva Biesheuvel. Erik de Bruin, een van de samenstellers van de deze bundel, is al vanaf zijn zeventiende bewonderaar van Biesheuvels verhalen. Hij studeerde als Neerlandicus af op het werk van de schrijver. Hij werkt nu aan de biografie van Biesheuvel en vertelt daarover tijdens dit Literair Café.

Verder is Valentijn de Heer te gast. Onlangs verscheen zijn debuutroman Beste Mevrouw Eva. In deze roman speelt Maartens vrouw Eva een rol. Laura Ebbens, lid van de Voorleesbrigade leest voor uit het werk van Biesheuvel. Wellicht wordt het programma in de loop van de tijd nog uitgebreid met bijdragen van andere mensen die hen hebben gekend en daarover komen vertellen. 

Literair Café

Gewoonlijk vindt Literair Café iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen en elkaar kunnen ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

S'DAM TIPT!

Jeneverfestival 2024

Jeneverfestival 2024

Nationale Molendag Schiedam

Nationale Molendag Schiedam

IDDF2024

IDDF2024

Terug naar evenementen

Aanmelden