17 februari 2024

Leeskring Nederlandse Klassiekers

Waar: Bibliotheek Korenbeurs, Lange Haven 145
Wanneer: Za 17 februari
Hoe laat: Van 10:30 - 12:30 u
Tickets: Gratis (je hoeft geen lid te zijn van bibliotheek!)

Check de website

Je luistert naar een boeiende lezing over een klassiek boek uit de Nederlandse literatuur. Deze maand bespreekt Neerlandicus Hans Overheul ‘Kort Amerikaans’ van Jan Wolkers.  

Kort Amerikaans 

In 1962 verscheen Kort Amerikaans, de inmiddels klassiek geworden debuutroman van Jan Wolkers over een jongen die in de Tweede Wereldoorlog onderduikt om aan de Arbeitseinsatz te ontkomen. Zonder dat de dreiging van de oorlog ook maar even verdwijnt, vecht de jongen in zijn schuilplaats tegen  zijn angsten en zijn erotische obsessies. In 1979 herschreef Jan Wolkers het boek naar aanleiding van de verfilming die datzelfde jaar uitkwam. In 2006 werd het boek door Dick Matena in omgewerkt tot strip in drie delen. Een halve eeuw na verschijnen is de debuutroman van Jan Wolkers dus nog altijd springlevend! 

Leeskring Nederlandse Klassiekers 

De Leeskring Nederlandse Klassiekers is tussen oktober en mei, elke 3e zaterdagochtend van de maand. Welke boeken er aan de orde komen, wordt in de loop der tijd bepaald. Mogelijk komt de keuze tot stand in samenspraak met de bezoekers, maar er kan ook een actuele aanleiding zijn (bijvoorbeeld: een toneelbewerking of verfilming). Ook kan het gekozen boek aansluiten bij andere activiteiten van de bibliotheek en het Literair Gezelschap Schiedam. Iedereen die van verhalen houdt en zijn kennis over boeken en literatuur wil verbreden en delen, is van harte welkom. 

S'DAM TIPT!

Blauw van de jenever

Blauw van de jenever

Jenever & Gin proeverij

Jenever & Gin proeverij

Jeneverfestival 2024

Jeneverfestival 2024

Terug naar evenementen

Aanmelden