27 april 2023

Koningsdag

Waar: Schiedam
Wanneer: Do 27 april

 

De oranje schmink, hoeden & brillen mogen 27 april weer uit de kast. Start met een lekkere oranje tompouce en struin de vrijmarkten in Schiedam Centrum en Kethel af!

De traditionele Vrijmarkt, vele acts op straat en spelletjes voor de kinderen, alles zorgt voor die bekende Oranje sfeer. Daarbij zijn de winkels open met mooie acties en lonken de terrassen in het voorjaarszonnetje. 

   Koning te rijk in Kinderpaleis

In de Grote Kerk aan de Grote Markt kun je met je strippenkaart meedoen met van alles en nog wat: van poffertjes versieren tot een echte broche maken.  Natuurlijk kun je er ook wat drinken. En je ouders? Die parkeer je gewoon in de tuin van de Grote kerk, lekker rustig.

Talent op iedere hoek

Of het nu professionele artiesten zijn of onontdekt talent, op Koningsdag zie je ze allemaal samen. Op de Grote Markt spelen Harpe Davids, de Rijnmond band en Crossover  de sterren van de hemel.Ben jij ook ergens heel goed in?Of je nu wilt fluiten of jongleren er is zeker een plekje voor jou in het centrum.

Van rommel tot schat

De Vrijmarkt biedt iedere kleine Schiedamse ondernemer in de dop de mogelijkheid om een centje bij te verdienen. De verkoop van eigen speelgoed of een deel van de huisraad van oma, alles valt te verkopen op deze gezelligste rommelmarkt van het jaar.

Lekkere trek

Van al dat wandelen, krijgt een mens trek. Hoe leuk is het dan om te picknicken in de tuin bij de Grote Kerk? Haal wat lekkers bij een van de horeca in de binnenstad en spreid je kleedje uit op het gras. Tast toe en geniet van deze ludieke plek. Liever gewoon op een stoel, kies uit de vele terrassen die het centrum rijk is. Daar is het extra gezellig met muziek buiten.

Ezels langs de kade

Zoek je liever de rust op? De Lange Haven is deels autovrij. Leuk om een rondje Hoogstraat- haven te pakken. Wie weet kom je ze nog tegen in een fraai steegje of tussen de vrijmarktkleedjes, de kunstenaars van Stichting Amateur Kunstenaars Collectief Schiedam (AKCS). Leuk om even over hun schouder mee te kijken. Ga je liever zelf in de weer met straatkrijt? Ook dat kan. Rond de Appelmarkt zijn speciale plekken aangewezen voor kunstwerken op straat.

Koningsdag Schiedam Kethel (ovb)

-10 u: Aubade op het plein voor de dorpskerk
-10 - 17u: Kethel Koningsmarkt  (braderie)
-Hele dag: Vrijmarkt

S'DAM TIPT!

IDDF2023

IDDF2023

TOOST Foodtruck Festival

TOOST Foodtruck Festival

Proef! De Plantage

Proef! De Plantage

Terug naar evenementen

Aanmelden