27 april 2023

Koningsdag

Waar:
-Schiedam Centrum
-Plantage Park (Gerrit Verboonstraat)
-Kethel
-Wilhelminaplein
Wanneer: Do 27 april
Check ook: Koningsdag in Schiedam Centrum

 

De oranje schmink, hoeden & brillen mogen 27 april weer uit de kast. Start met een lekkere oranje tompouce en struin de vrijmarkten in Schiedam Centrum en Kethel af! De traditionele Vrijmarkt, vele acts op straat en spelletjes voor de kinderen, alles zorgt voor die bekende Oranje sfeer. Daarbij zijn de winkels open met mooie acties en lonken de terrassen in het voorjaarszonnetje. 

        

Programma Centrum

Plantagepark (Gerrit Verboonstraat)
Vrijmarkt voor en door alle Schiedamse kinderen (en volwassenen). Iedere particulier is welkom om zijn kleedje neer te leggen voor de verkoop van spullen! Afval en restmateriaal graag na afloop weer meenemen.

Grote Kerk en Grote Markt: Met je strippenkaart kun je meedoen met van alles en nog wat: van poffertjes versieren tot een echte broche maken. Natuurlijk kun je er ook wat drinken. 

Grote Markt: Harpe Davids, de Rijnmond band en Crossover spelen de sterren van de hemel. Ben jij ook ergens heel goed in? Dan is er voor jou ook zeker een plekje. 

Centrum: De Vrijmarkt biedt alle Schiedammers de mogelijkheid om een centje bij te verdienen. Er is van alles te verkopen op deze gezelligste rommelmarkt van het jaar.

Tuin Grote Kerk: Spreid je kleedje uit op het gras en ga lekker picknicken. Liever gewoon op een stoel? Kies uit de vele terrassen die het centrum rijk is. Daar is het extra gezellig met muziek. 

Lange Haven: Het is leuk om even over de schouders van de kunstenaars van St. Amateur Kunstenaars Collectief Schiedam mee te kijken. Ga je liever zelf in de weer met straatkrijt? Rond de Appelmarkt zijn speciale plekken aangewezen voor kunstwerken op straat.

Programma Schiedam Kethel 

Een Koningsdag in Kethel is zoals vanouds gezellig! Geniet van alle gratis toegankelijke activiteiten zoals:  
De Vrijmarkt Kethel: Vanaf 00:00 uur  
Op het plein voor restaurant Haifa en café het Hoefijzer is vanaf 10 uur een groot podium met entertainment voor jong en oud en optredens van o.a. Shantykoor Stuurloos, Clown Jopie en de band Anderkover.  

Verder is er een heuse stormbaan, is de Brandweer aanwezig met een blusspel en kunnen de kinds kennis maken met de échte Shaun het schaap.  

Programma Wilhelminaplein (Gorzen) 12 - 17:30 uur

Pleinfeest met muziek met tal van artiesten. 
Kleine braderie met diverse kramen met o.a. gratis poffertjes, koffie, thee, limonade, lekkers voor jong en oud en gratis speelgoed voor de kinderen.
Overdekt senioren terras, een ouderwets feest voor jong en oud.
Check ook facebook

 

S'DAM TIPT!

World Cocktail Weekend

World Cocktail Weekend

Nationale Molendag Schiedam

Nationale Molendag Schiedam

Het vergissingsbombardement

Het vergissingsbombardement

Terug naar evenementen

Aanmelden