4 mei 2023 - 28 mei 2023

Het vergissingsbombardement

Waar: Terrein WAC (Wilton Automobiel Club)
Wanneer: Do, vr, za & zo. Van 4 t/m 28 mei
Hoe laat:
-Do, vr, za: Om 20 uur
-Zo: Om 16 uur
Tickets: €15,00
Koop hier je tickets
Vanaf 12 jaar en ouder
Check ook de website

 

De Stokerij Schiedam presenteert de nieuwe voorstelling Het Vergissingsbombardement, tachtig jaar na het vergissingsbombardement van 31 maart 1943.  

  

Vergissingsbombardement

In Het Vergissingsbombardement combineert Rats de voor haar bekende flarden van het oorlogsverleden van haar vader met de verhalen van 2 jonge Schiedammers (gespeeld door de Jonge Stokerij). Hun levens raken elkaar op dramatische en fatale wijze. De Schiedamse Emma verliest haar hele familie tijdens het vergissingsbombardement in Schiedam op 31 maart 1943. Henry, de veel te jonge Amerikaanse piloot, gooit de betreffende bommen op het verkeerde gebied. Kun je als jong mens ‘doorleven’ tijdens een oorlog en hoe leeft die oorlog in jou voort nadat hij is afgelopen? Kun je na zo’n wereldgrote gebeurtenis de stukken van je hart oprapen en doorleven?

De locatie

Op het terrein van de WAC (Wilton Automobiel Club) staat sinds mei 2022 het Wilton Fijenoord Museum. De NV Dok en Werf Maatschappij Wilton-Fijenoord (WF) was tussen 1929 en 1999 de naam van een scheepswerf in Schiedam, gespecialiseerd in scheepsreparatie en scheepsnieuwbouw. In de Tweede Wereldoorlog werd juist deze werf vaak het doelwit van luchtaanvallen van de geallieerden, omdat de Duitsers graag van deze scheepswerf gebruik maakten.

 

S'DAM TIPT!

TOOST Foodtruck Festival

TOOST Foodtruck Festival

IDDF2023

IDDF2023

Proef! De Plantage

Proef! De Plantage

Terug naar theater / concerten

Aanmelden