1 augustus 2021 - 11 november 2021

Expositie Jasha Garritsen

Waar: De Wissel, Broersveld 123b
Wanneer: Van 1 aug t/m 11 nov
Hoe laat: Wo, do, vr, zo van 14 - 16 u
Check ook de website

 

 

Jasha Garritsen heeft al eerder in De Wissel geëxposeerd met veelzijdig werk. In deze expo toont zij nieuw werk. 

Surrealistisch 

Haar werk bestaat uit foto’s an een autokerkhof dat gelegen is in de bossen van Zweden. De auto’s liggen hier al sinds de jaren ’70 en zakken langzaam weg in de aarde.  

Dit geeft surrealistische beelden van verval en natuur die samengaan, niet uit het oog verliezend de milieuramp die zich daar voltrekt. Helaas is het door de laksheid van de Zweedse overheid dat dit verval in stand blijft en het tot een toeristische attractie is verworden. 

India

In februari 2020, vlak voor de Corona-pandemie, is Jasha met de school waar zij voor werkt naar India geweest. Voor een project wat geadopteerd is door de school. De Stichting Derde Wereld Hulp, opgericht door Margreet van Coevorden is daar een weeshuis begonnen voor kansarme kinderen. Tijdens het verblijf daar werd duidelijk hoe belangrijk dit weeshuis is voor de kinderen uit de sloppenwijken.  

Margreet heeft de bezoekers ook meegenomen naar die sloppen om de ellende daar met eigen ogen te aanschouwen. Jasha heeft daar foto’s gemaakt die de rauwe werkelijkheid laten zien. Het voelde alsof ze een ramptoerist was, maar Margreet gaf aan dat het juist goed is om dit aan de wereld te laten zien. Nu is zij eraan toe, ook omdat het weer mogelijk is, om deze beelden aan het publiek te tonen.

Donatie weeshuis

Bij verkoop van de werken zal de helft dan ook gedoneerd worden aan het weeshuis, omdat zij met eigen ogen heeft gezien hoe snel het verschil gemaakt kan worden en dat het geld hier op de juiste plek komt. Tijdens de expositie is het ook mogelijk om een kleine donatie te doen. Jasha zorgt dat het op rekening van het weeshuis komt. 

 

S'DAM TIPT!

UURTJE S'DAM

UURTJE S'DAM

UN-BEE-LIEVABLE DISTILLERS WORKSHOP

UN-BEE-LIEVABLE DISTILLERS WORKSHOP

Be a bartender

Be a bartender

Terug naar tentoonstellingen

Aanmelden