5 maart 2023 - 2 april 2023

Dutch Masters | Rob Verhorst

Waar: Tone & Image Gallery, Lange Nieuwstraat 191 
Wanneer: Van zo 5 maart t/m zo 2 april
Hoe laat: Do t/m zo van 12 - 17 u

Check de website en facebook 

Tijdens de 4e Dutch Masters tentoonstelling in Tone & Image Gallery Schiedam bekijk je werk van Rob Verhorst, met foto's van o.a. Prince, Pink Floyd en Lady gaga. 

  

Rob Verhorst 

Meer dan veertig jaar werkte hij voor diverse dagbladen en muziekmagazines. Verhorst fotografeerde Prince 18 keer. Uit de grote hoeveelheid opnamen stelde hij een boek met zijn foto’s samen. Ook Pink Floyd loopt als een rode draad door de carriere van Verhorst. Dus is er ook het boek Pink Floyd – The Rob Verhorst Archives. Op dit moment werk hij aan een boek met foto’s van David Bowie die hij de afgelopen decennia schoot. 

Getty Images & ANP archief
Al in het eerste decennium van deze eeuw begon hij zijn analoge archief te digitaliseren, een tijdrovende bezigheid die hem nu geen windeieren legt. Bij Getty Images zijn 40.000 van zijn opnamen ondergebracht en nog wekelijks maken wereldwijd muzieksites, magazines, tijdschriften en kranten gretig gebruik van deze schat aan foto’s. Ook in het ANP-archief zijn 9.000 opnamen opgenomen. 

Speciale band met sterren
Naast het feit dat Rob alle muziekgroten der aarde gefotografeerd heeft zijn vakgenoten het er over een dat Rob een neusje heeft voor het juiste moment en daarom zijn zijn opnamen over de hele wereld gewild. Bovendien heeft hij in de meer dan 40 jaar professionele fotografie een speciale band opgebouwd met verschillende sterren. Zijn in de tentoonstelling opgenomen beelden van Mick Jagger en Jeff Beck in de Wisseloord Studio’s in Hilversum spreken in dat kader boekdelen. 

Beeld: Rob Verhorst

 

 

S'DAM TIPT!

IDDF2023

IDDF2023

the titty mag festival

the titty mag festival

Proef! De Plantage

Proef! De Plantage

Terug naar tentoonstellingen

Aanmelden