20 februari 2024

Dans in Ontwikkeling

Waar: Theater aan de Schie, Wennekerpand, Vijgensteeg 2
Wanneer: De 20 februari
Hoe laat: Om 20:15 uur
Tickets: €16,50
Koop hier je tickets

 

Je kijkt dinsdag 20 februari naar dansvoorstellingen van Dans in Ontwikkeling, een project van Magnezy Dance Productions. Deze editie kijk je naar The Persistence of Memory van Matea Kiselichka en  Casual Steps van Joseph Simon.

The Persistence of Memory | Matea Kiselichka

De choreografie van deze voorstelling is geïnspireerd op de surrealistische schilderijen De Brandende Giraffe en De Volharding der Herinnering van Salvador Dalí, en van het schilderij van René Magritte, De geliefden. Dat het surrealisme aanzet tot het activeren van ons onderbewuste door onze fantasie en dromen te prikkelen, wordt gebruikt door de choreograaf, door te onderzoeken wat de balans is tussen de realistische visie op het leven en het bevrijden van de creatieve potentie van het onderbewustzijn.

Casual Steps | Joseph Simon

Casual Steps is een duet op de scheidslijn tussen house en ballet. Twee dansers ontmoeten elkaar op de dansvloer in een universum waarbinnen het hof ballet, de club, nonchalance, elegantie, attitude, coolness en groove samenkomen. Geïnspireerd door het Ballets Russes dat een eeuw geleden met haar exotische flair Parijs op zijn kop zette, onderzoekt Joseph in dit werk opnieuw de aantrekkingskracht van het exotische.

Dans in ontwikkeling

Dans in Ontwikkeling is een project van Liat Magnezy (Magnezy Dance Productions), in samenwerking met Theater aan de Schie, met als doel een ondersteunend platform te generen voor beginnende choreografen om hen te begeleiden in hun eerste stappen naar een onafhankelijke professionele status. Dit platform voorziet zowel in de begeleiding als de faciliteiten voor choreografen om een nieuwe dansvoorstelling te ontwikkelen en de plek om het te presenteren.
Naast deze nieuw gemaakte voorstelling, programmeert het theater steeds een al bestaand stuk van een beginnende professionele choreograaf. 


Aanmelden