Kerktoren klimmen

Kies hier een datum

Van bovenaf gezien is alles anders! Het beste uitzicht over de karakteristieke binnenstad van Schiedam, met de hoogste molens ter wereld en vele monumenten, heb je vanaf de 54 meter hoge kerktoren van de Grote- of Sint Janskerk.

Leuke weetjes

Samen met een gids klim je naar het hoogste punt van de toren. Je luistert naar bijzondere verhalen en leuke weetjes over de kerktoren.

Toren Grote- of Sint Janskerk

De toren van de Grote- of Sint Janskerk is na de stadsbrand van 1428 gebouwd. In de toren bevinden zich de luidklokken, het carillon en de speeltrommel. Om bij de klokken te kunnen komen, klim je 150 treden. Na 70 treden verder klimmen kom je bij de omloop waar het prachtige uitzicht over de stad je zal verrassen!

Luidklokken en het carillon

De 3 luidklokken in de toren hadden in het verleden een belangrijke signaalfunctie binnen de gemeenschap. De klokken werden geluid bij brand en begrafenissen. Ook gaven de klokken de sluitingstijd van de stadspoorten aan. Iedereen die op het omliggende platteland aan het werk was, wist dan dat het tijd was om met het werk te stoppen.

De kleinste luidklok, een vesperklok van ongeveer 850 kilo, is gegoten in het jaar 1710. De middelgrote klok, de brand- en noodklok, is gegoten in 1455 en weegt ongeveen 2000 kilo. De slagklok, voor de hele en halve uren, weegt 3280 kilo en is de grootste klok.

Bijzonderheden:

  • Prijs: €75.00 per groep
  • Maximaal 15 personen per groep
  • Kinderen vanaf 6 jaar
  • Kinderen uitsluitend onder begeleiding van een volwassene
  • Toren klimmen duurt 1 uur

COVID QR CODE  
Bij de entree kan er naar een bewijs van vaccinatie of uitslag van een coronatest gevraagd worden. 

Kerktoren klimmen
SCHIEDAM

Tickets

Gids kerktoren klimmen
75,00

Informatie/Boek

Aanmelden

STAYCATION IN S’DAM

STAYCATION IN S’DAM

Kom voor de ultieme stedentrip naar Schiedam. Van workshops tot aan stadswandelingen door het centrum; voor ieder wat wils én coronaproof!