Familierecepten proeven in museum

Het Stedelijk Museum Schiedam vroeg Schiedam: Wat zijn de mooiste of bijzondere herinneringen die horen bij jouw familierecept? Die vraag werd beantwoord door meer dan een dozijn aan bijzondere gerechten met prachtige familieverhalen.

Op zaterdag 9 februari tussen 15:00 en 17:00 uur zijn alle families en nieuwsgierigen van harte welkom in het Stedelijk Museum Schiedam om de gerechten te proeven en te luisteren naar de verhalen om vervolgens een stem uit te brengen op het favoriete gerecht.

Het Familierecept van 2019

Welke recept brengt niet alleen de smaakpapillen, maar ook de gemoederen in beroering? Is het de stevige kost die de vissers vroeger meekregen? Het Indische gerecht waar je vooral veel geduld voor moet hebben? Het hemelse dessert van meerdere lagen? Of het Poolse gerecht met kweeappels? Of een van de vele andere recepten? Wie-o-wie mag zich dit jaar de winnaar van het Familierecept van Schiedam 2019 noemen?

Familie

Het project Familierecepten hoort bij de tentoonstelling Familie. Daar draait het om de vraag wat familie is en laten zo’n 20 kunstenaars werk zien dat gaat over familieonderwerpen als geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid nemen. Wil je ook de expositie bezoeken? Kijk voor entreeprijzen op de site van het museum.

Praktische informatie

De proeverij is gratis. Op 3 maart om 15:30 uur maakt het museum bekend wie zich de winnaar van hét Schiedamse Familierecept van 2019 mag noemen en wordt De Schiedamse Receptenkalender van 2019 gepresenteerd. Ook dan is iedereen van harte welkom!

Foto: Wendy van Bree