SELECT i_topbeeld as level3_beeld, i_beeldnaam as level3_titel ,seo_titel as level3_seo ,seo_desc as level3_seod FROM sdamitem WHERE i_alias='de-kunst-van-vrede-' AND i_actief=1???
De Kunst van Vrede

De Kunst van Vrede

Samen met kunstenaars hebben 25 mensen aan het project De Kunst van Vrede gewerkt. De schilderijen, boodschappen van vrede, voor alle mensen in Schiedam, worden de komende maanden tentoongesteld:

  • Grote- of Sint Janskerk, Lange Kerkstraat 37: Van 17 tot 30 december
  • Bibliotheek Schiedam, Lange Haven 145: Van 30 december tot 11 januari
  • Apostolisch Genootschap, Lindeijerstraat 5: Van 12 tot 26 januari
  • Stadskantoor op het Stadserf: Van 26 januari tot 23 februari

De Werkgroep Vredesweek Schiedam, samen met Vluchtelingen-Werk Schiedam en stichting Zona Franca organiseerden het project De Kunst van Vrede. Voor de realisatie, de begeleiding tijdens het tekenen en schilderen, is de hulp gevraagd van de kunstenaars Mosab Anzo uit Syrië, Houman Esmail Nia uit Iran en Juan Heinsohn uit Chili.

Community art

De Kunst van Vrede is een community art project waarin ruimte werd geboden aan nieuwe Schiedammers, gevlucht uit oorlogslanden, om beelden over vrede te tekenen en te schilderen. Vrede zoals ze gekend hebben voor de oorlog in hun geboorteland, maar vooral vrede zoals ze in Nederland hebben ervaren.

Meer informatie: Radboud Sinnecker: radboud@kabelfoon.nl