De Heksen

Schiedam is in december in de ban van De Heksen. In de kerstperiode 2018 presenteren Theater aan de Schie en De Stokerij Schiedam het theaterspektakel De Heksen, naar het gelijknamige boek van Roald Dahl.

Wie het boek 'De Heksen' heeft gelezen, huivert bij het zien van een dame met handschoenen aan. Als ze ook nog krabt aan haar hoofd, dan weet je zeker dat je een echte heks voor je hebt. Niet zo'n sprookjesgedrocht op een bezemsteel, maar een op het eerste gezicht doodgewone vrouw aan wie je niets bijzonders ontdekt. Een heks is altijd bezig met het gruwelijk betoveren van kinderen.

In De Heksen probeert Max met behulp van zijn oma te voorkomen dat heksen alle kinderen betoveren. Helaas wordt hij zelf voor eeuwig in een rat veranderd. Hoewel... in deze Schiedamse kerstvoorstelling krijgen ze hulp uit wel héél onverwachte hoek.

Spannende voorstelling

Samen met acteurs Anne Rats, Yorick Zwart, Nico van der Knaap en Stefan Rokebrand spelen per voorstelling 10 kinderen van de Jonge Stokerij en twintig Schiedamse amateurspelers een originele, spannende en onverbeterlijk enge voorstelling. Dit alles onder begeleiding van live muziek van Nieuw Niks. De regie is in handen van Koen Wouterse. De Heksen is voor het theater bewerkt door Koen Wouterse.

Data

  • Zaterdag 15 december om 13.00 uur en 19.00 uur
  • Zondag 16 december (première) 15.00 uur
  • Zaterdag 22 december om 19.00 uur
  • Zondag 23 december om 15.00 uur (met doventolk)
  • Woensdag 26 december 15.00 uur
  • Donderdag 27 december om 19.00 uur