Winkel Nationaal Coöperatie Museum

Een puntzak met heerlijk oud hollands snoep zoals kaneelstokjes, duimdrop en borsthoning koop je in het oud hollandse snoepwinkeltje van het Nationaal Coöperatie Museum.

Achter de winkel ligt een huiskamertje helemaal nog in twintiger jaren stijl. Je ziet hier hoe arbeiders rond 1920 leefden, er staat meubilair, een kolenkachel, droogrek, bedstee en een stilletje.

Kinderactiviteiten

In het museum kun je je een beeld vormen van de opkomst, de bloei en de neergang van de Coöperatie in Nederland in een tijdsbestek van meer dan 100 jaar. Behalve verpakkingen van HAKA en CO-OP levensmiddelen, boeken en kunstuitingen, vind je hier ook een schat aan informatie over de geschiedenis en de idealen van de VerbruiksCoöperaties in Nederland.

Er worden regelmatig (kinder)activiteiten georganiseerd. De vrijwillige medewerkers geven op verzoek graag rondleidingen.

Archief

De zeer omvangrijke collectie is verkregen uit het bezit van particulieren, maar vooral ook van de vroegere (opgeheven) verbruikscoöperaties. Het archief wordt nog steeds regelmatig uitgebreid door giften van particulieren. Het archief bevat objecten, boeken, beeldmateriaal en documentatie.