LETS Fietswinkel Schiedam

LETS Fietswinkel is een onderdeel van LETS Ruilwinkel Schiedam. In de werkplaats achter de winkel worden fietsen gerepareerd en worden er reparatiecursussen gegeven aan bewoners van Schiedam. Deze cursussen zijn erop gericht om mensen meer zelfredzaamheid te geven.

Fietswerkplaats

LETS Fietswinkel wordt door en met vrijwilligers gedraaid. Het uitgangspunt van de fietsenwerkplaats is om ervoor te zorgen dat stadgenoten met beperkte financiële draagkracht zich toch op een veilige fiets door het verkeer kunnen bewegen.

Sommige fietsen zijn in een dergelijke staat dat reparatie te duur is. Deze fietsen worden gedemonteerd en de bruikbare onderdelen worden bewaard. De rest wordt gerecycled.
Alle fietsen worden gecontroleerd in het fietsendiefstalregister.

Over LETS

LETS staat voor Local Exchange Trading System. Het concept komt uit Canada en is gebaseerd op het ruilen van goederen en diensten via een puntensysteem. Gebruikers kunnen spullen ruilen voor spullen. Ook kun je diensten ruilen.

Er wordt bij zowel vraag als aanbod van goederen en diensten betaald met punten. Het systeem maakt het mogelijk om met een kleine beurs allerlei noodzakelijke spullen te kopen of te verkopen, of diensten aan te bieden of af te nemen.

Er is ook een: