BEC AGAIN

In een schattig hoekpandje, naast het plein van Café ’t Weeshuis, vind je BEC again. Bea maakt zelf kinderkleding tot maat 140 en Beryl maakt AniWalls, lasergesneden houten woonaccessoires.

Bea: kinderkleding

Bea ontwerpt en maakt zelf kinderkleding tot maat 140. Alles wat zij maakt is uniek, van elk model maar 1 stuk per maat. Daarnaast verkoopt Bec Again ook unieke leuke kinderkleding waarmee je de zelfgemaakte kleding goed kunt combineren, zoals een spijkerbroekje of leuk spijkerjasje.

Naast kinderkleding maken werkt Bea al 12 jaar lang 2 dagen per week bij de kostuumafdeling van het Hofplein Theater. Bij alle voorstellingen zorgt zij dat de kinderen goed voor hun rol worden gekleed.

Beryl: houten woonaccessoires

Beryl praat met veel plezier over haar studie aan het Houtbewerkings- en Meubileringscollege in Rotterdam waar ze deze zomer afstudeerde: ”Echt een superleuke opleiding, waar ik vooral het ontwerpen geweldig vond.” Haar studie-eindstuk behaalde zelfs een pagina in het goed gelezen magazine VT Wonen.

Beryl legt uit: “Het is een open meubel dat je aan de wand kunt hangen met 3 open blokken die in elkaar schuiven. Er is een spiegel ‘in gestoken’ en eronder hangt een decoratieve poot die geen functie heeft, maar die je er met een magneet aan vastklikt. Dus die poot kun je wisselen. Die kan ik ook op verzoek op maat maken. Bijvoorbeeld van oude kopjes van je oma, van geliefd kinderspeelgoed of van mooi bewerkt hout.”

Unieke ontwerpen

De winkel is ingericht met kleding en AniWalls. Er hangt en staat houten speelgoed, zoals een houten loopfiets en driewieler. Ook de zilverkleurige retro loopwagen is een echte blikvanger.
Beryl praat enthousiast over de unieke lampen die bevriend ontwerper Glenn Ederveen maakt van gerecycled materiaal.