24 juli 2019

workshop draadmannetjes

Wat voor draadmannetje of draadvrouwtje zou jij willen maken? Samen met Marieke van de Probeerschool worden er op woensdag 24 juli draadmannetjes en draadvrouwtjes gemaakt.

In hun blote draadje

Het is eigenlijk heel simpel: van ijzerdraad worden figuurtjes gemaakt die in elke vorm gebogen kunnen worden. Het hoofd krijg je van Marieke en de rest mag je er zelf aan buigen. Met sterke vingers of met gereedschap, tangetjes. Makkelijke mannetjes of vrouwtjes van dun ijzerdraad of moeilijke van dik ijzerdraad. Je kunt ze kleertjes aan doen of gewoon in hun blote draadje laten staan.

Met de voeten op een plankje getimmerd kan jouw figuurtje in elke stand iets anders zijn: een hardloper, een gewichtheffer, een ballerina, Doflje Weerwolfje, Terry en Andy uit de waanzinnige boomhut of gewoon jezelf.
Wie er mee doet krijgt bovendien een tof boekje cadeau waarin je kunt tekenen, kleuren, lezen en schrijven.

Waar: Bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145
Wanneer: woensdag 24 juli 
Hoe laat: 14:00 uur tot 15:30 uur
Toegang is gratis
Voor kinderen vanaf 5 jaar
Vooraf aanmelden is verplicht
Check hier alle info

Zomervakantie in de bibliotheek

Blijf je thuis deze zomervakantie? Kom dan naar de Bibliotheek in de Korenbeurs want daar is heel de vakantie van alles te beleven voor kinderen. Op maandag en woensdag zijn er leuke workshops, op vrijdag draait er een coole film in de biblioscoop.