7 juni 2018

WIM KIEFT & MICHEL VAN EGMOND

Op donderdag 7 juni gaat Michel van Egmond in gesprek met Wim Kieft. Een gesprek vol herkenning en zelfspot, een verhaal van hoop en toekomst. Want wat Kieft nooit verloren is, is zijn relativeringsvermogen: zowel over zichzelf als over zijn omgeving.

Wim Kieft

Wim Kieft speelde als voormalig profvoetballer van 1980 tot in 1994 voor Ajax, SC Pisa, Torino, PSV en Girondins de Bordeaux en het Nederlands Elftal. Hij werd 3 keer landskampioen met PSV en won met deze club de Europacup I en maakte deel uit van het Nederlands Elftal tijdens het legendarische EK in 1988. Hij ontving al op 19-jarige leeftijd de Gouden Schoen vanwege 31 doelpunten.

Maar na zijn voetbalcarrière viel Kieft in zo'n groot gat dat hij verslaafd raakte aan cocaïne. Hoe kon dit gebeuren en vooral: hoe verliepen die achttien verslavingsjaren?

Michel van Egmond

Journalist en schrijver Michel van Egmond was de 1e auteur die de NS Publieksprijs 2 jaar achter elkaar won. De 1e keer met Gijp en de 2e keer met het boek Kieft.

Michel van Egmond is freelance journalist (Hard Gras, Nieuwe Revu), columnist (AD Sportwereld Pro en Voetbal International), redacteur (Holland Sport), hoofdredacteur (Feyenoord Media) en eindredacteur (Voetbal Inside). Samen met Johan Derksen en zijn dochter heeft hij een uitgeverij.