27 mei 2018

White Wall Project - Opening

Het White Wall Project V (Waterweg) is een 600 meter lange kunstinstallatie van de Spaanse kunstenaar Paco Dalmau, gemaakt van hout en canvasdoeken. Van zondag 27 mei tot en met zondag 24 juni kun je dit grootste kunstwerk in de geschiedenis van Nederland bekijken in Schiedam. 

Muziek, theater, poëzie, tai chi

Rondom de installatie zijn regelmatig optredens te zien. Denk aan muziek, theater, poëzie, tai chi en dans. De muur staat symbool voor de Waterweg/Maas, die de steden Schiedam, Vlaardingen en Maassluis met elkaar verbindt.

Inwoners van deze steden vullen de 600 meter lange witte muur met hun ideeën, gevoelens en gedachten door middel van schilderingen, tekeningen, gedichten en collages.

Recyclen van de installatie

In de week van 25 juni tot en met 30 juni wordt de installatie gedemonteerd. Alle deelnemers kunnen meedoen aan het recylce programma van het White Wall Project. Elke deelnemer kan zowel hout als canvas gratis meenemen voor eigen gebruik. Er is geen maximum limiet per deelnemer.

Op deze manier is het materiaal van de installatie herbruikbaar, wat zowel gunstig is voor persoonlijk gebruik als voor het milieu, omdat er minder afval zal overblijven. Het projectteam is van mening dat jouw deelname aan deze fase van het project van groot belang is.