2 november 2018

Westvest90 - Old Songs Re-Sung

Volksliedjes zijn door de eeuwen heen altijd een inspiratiebron geweest voor veel componisten. De arrangementen die Beethoven schreef van Schotse en Ierse liedjes voor zangstem en pianotrio inspireerden bariton Maarten Koningsberger en het Atlantic Trio (pianotrio) tot het maken van het nieuwe concertprogramma en de gelijknamige cd Old Songs Re-Sung.

Met naast Beethoven ook eigen bewerkingen van volksmuziek van onder meer Brahms, Ravel en Butterworth. Kom vrijdag 2 november naar de Westvest90-kerk in Schiedam voor een avondje heerlijke openhaardmuziek.

Breed repertoire

Bariton Maarten Koningsberger staat bekend om zijn brede repertoire. Dat geldt voor de operarollen maar ook voor zijn recitalprogramma's die een periode van nagenoeg vier eeuwen muziek omvatten. Zijn concerten voerden hem naar prestigieuze zalen en festivals over de hele wereld, waaronder Carnegie Hall in New York, het Barbican Centre in Londen, de Bejing Concert Hall in China en de Staatsoper in Berlijn. Koningsberger heeft dertig cd’s opgenomen.

Onbekende meesterwerken

Het Atlantic Trio heeft als één van de speerpunten het programmeren van onbekende meesterwerken. Componisten als Chaminade, Gernsheim en Juon werden door het trio de afgelopen jaren op de kaart gezet. Het Atlantic Trio maakte tournees door de Nederlandse Antillen en Noorwegen.

Het drietal werkte mee aan de uitzending van de Tiende van Tijl die in het teken stond van de teruggevonden muziek van Charles Beckand, de overgrootvader van Tijl. Bij deze opnames werkten zij samen met Maarten Koningsberger, het Nederlands Blazers Ensemble en musici van het Radio Filharmonisch Orkest.

Info

  • Bariton Maarten Koningsberger en het Atlantic Trio: Janneke van Prooijen - viool, Ansfried Plat - cello, Bas Verheijden - piano
  • Vrijdag 2 november 2018, aanvang 20.15 uur
  • Locatie: Westvest90-kerk, Westvest 90, Schiedam
  • Tickets & Info: www.westvest90.nl en 010-4260756. Voorafgaand aan het concert zijn er vanaf 19.30 uur ook kaarten verkrijgbaar in de kerk, tenzij uitverkocht.