9 december 2017 - 28 februari 2018

Vreemde Vis

Tijdens de expo Vreemde Vis bekijk je schilderijen en collages van 3 kunstenaars, actief in atelier de Kleine Vis, Rotterdam. Van zaterdag 9 december tot en met woensdag 28 februari.

Deelnemende kunstenaars

  • Mosab Anzo (Syrië)
  • Houman Esmail Nia (Iran)
  • Juan Heinsohn Huala (Chili)

Mosab Anzo
Mosab Anzo is geboren in Aleppo, Syrië. Hij studeerde kunst aan de Universiteit van Damascus en van Beirut. Momenteel woont en werkt hij in Rotterdam. Schilderen doet hij met zowel olieverf als acryl. Ook verwerkt hij een grote variatie van andere materialen in zijn doeken. Het gaat hem daarbij om de expressieve waarde van verschillende kleuren en materialen. Gecamoufleerde formaties vormen de doordringende kern van zijn werk.
Anzo heeft zijn werk geëxposeerd o.a. in solo- en groepstentoonstellingen in Jordanië, Duitsland, Syrië, Libanon en Nederland.

Houman Esmail Nia
Met het verruilen van zijn vaderland Iran voor Nederland in 1994, heeft Esmail Nia ook zijn studie landbouw ingewisseld voor een opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Hij is afgestudeerd als Art Director voor film- en theaterdesign, maar sinds enkele jaren is hij zich steeds meer gaan specialiseren in schilderkunst.

Esmail Nia is begeleider van creatieve workshops voor kinderen en volwassenen en heeft mee gewerkt aan de realisatie van verschillende projecten zoals de Kunst van Vrede in Schiedam. Kinderen zijn de grootste inspiratie voor zijn schilderijen. Eenvoudige vormen, vele kleuren, fantasie en een beetje toeval zijn de belangrijkste ingrediënten in zijn werk.

Juan Heinsohn Huala
Juan Heinsohn Huala (1958, Chili), is dichter, kunstenaar en organisator van culturele evenementen. In 1979 werd de familie uitgenodigd naar Nederland te komen als politieke vluchtelingen.
Als kunstenaar heeft Heinsohn exposities in Nederland, Argentinië, België, Chili, Duistland (DDR) en Zwitserland gehouden.

Atelier Kleine Vis
Esmail Nia en Heinsohn werken sinds 2012 samen als begeleiders van creatieve projecten bij zowel het Atelier de Kleine Vis als bij scholen en andere instellingen binnen en buiten Rotterdam. Anzo is sinds 2016 daarbij betrokken. Ze exposeren regelmatig hun autonome werk in groepsverband. Alle drie werken met verschillende technieken en materialen. Speciaal voor de expositie 'Vreemde Vis' maakt Heinsohn collages waar in poëtische teksten in verwekt worden.

De expositie is tijdens de openingsuren van de Bibliotheek in de Korenbeurs te bezichtigen.

Toegang gratis.