2 juni 2019

Theaterfestival de opstokerij


De Stokerij Schiedam en Theater aan de Schie stoken de stad weer op met de 3e editie van Festival De Opstokerij. In het weekend van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni is het Wennekerpand in Schiedam the place to be voor een bijzonder Schiedams festival!

Met theatervoorstellingen, dit jaar met speciale aandacht voor jong talent van 8 - 28 jaar. Ga eten bij een food-stand in het Grand Café, pik een workshop mee, bezoek bijzondere voorstellingen en kom feesten!

Uniek theaterdiner

Het festival wordt deze avond afgesloten met een heel uniek theaterdiner. Het publiek neemt plaats in de theaterzaal en krijgt een chique 3-gangenmaaltijd. Tijdens het diner speelt de Jonge Stokerij het sluitstuk van TROJE!

TROJE!
De spelers van de Jonge Stokerij spelen gedurende dit hele festival op onverwachte plekken in het Wennekerpand een vijfluik over de Trojaanse Oorlog, onder de titel TROJE! De Trojaanse Oorlog is een gebeurtenis die een centrale rol speelt in de Griekse mythologie. Een groot deel van de mythologische verhalen houdt op een of andere wijze verband met deze oorlog.

IV. HECABE
Het einde van een oorlog: hoe de oorlog uiteindelijk gewonnen en herhaling voorkomen wordt. Over de vreselijke gevolgen van oorlog.
Met: Ayca Ayvazoglu, Bianca Croitor, Pien de Haan, Elise Montenegro, Ise Montens, Maud Neuschwanger, Lizzy de Regt, Luna van Roosmalen, Nelle de Veer, Bente Windhorst.
Tickets: Boek hier
Aanvang: 12:45 uur
Toegang: €2,50

SLET: De Voorstelling
SLET: De Voorstelling is een voorstelling met 12 jonge vrouwen over #metoo en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Intens en met veel humor. Voorafgaand aan deze voorstelling zijn er lekkere snacks te halen bij één van de food-stands.
Tickets: Boek hier
Aanvang: 15:00 uur
Toegang: €9,50 p.p.

V. KLYTAIMNESTRA
De wraak van de oorlog: de oorlog is gestreden maar de prijs moet nog betaald worden. Hoe de overgebleven vrouwen daarvoor zorgen.
Met: Terra Alan, Jessie Bakker, Max de Bloois, Aidan Jansson, Mandy Koppenhagen, Marijn Loendersloot, Britt Oosthof, Joris Schrijver, Kathelijne van der Veer, Noud Visser, Meike Windhorst, Miriam Zijlstra
Tickets: Boek hier
Aanvang: 18:30 uur
Toegang: €20,00 p.p. incl. chique 3 gangen maaltijd op toneelvloer

Workshops

Workshops

Doe mee met een workshop:

  • Zaterdag 1 juni (11:30-12:30 & 14:00-15:00) Nieuw Niks muziektheater doceert en Sergio IJssel leert je typetjes maken
  • Zondag 2 juni (11:30-12:30 & 14:00-15:00) sterfscenes leren spelen met Kenneth Herdigein, Roos Drenth leert je verschillende speelstijlen

Tickets: Boek hier