1 juni 2019

Theaterfestival de opstokerij


De Stokerij Schiedam en Theater aan de Schie stoken de stad weer op met de 3e editie van Festival De Opstokerij. In het weekend van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni is het Wennekerpand in Schiedam the place to be voor een bijzonder Schiedams festival!

Met theatervoorstellingen, dit jaar met speciale aandacht voor jong talent van 8 - 28 jaar. Ga eten bij een food-stand in het Grand Café, pik een workshop mee, bezoek bijzondere voorstellingen en kom feesten!

TROJE!
De spelers van de Jonge Stokerij spelen gedurende dit hele festival op onverwachte plekken in het Wennekerpand een vijfluik over de Trojaanse Oorlog, onder de titel TROJE! De Trojaanse Oorlog is een gebeurtenis die een centrale rol speelt in de Griekse mythologie. Een groot deel van de mythologische verhalen houdt op een of andere wijze verband met deze oorlog. 

II. CRESSIDA 
Als de oorlog normaal wordt: hoe nieuwe afspraken geboren worden in een strijd waarvoor alle afspraken geschonden worden. En hoe een nieuwe jeugd zichzelf daarbinnen een plek geeft.
Met: Ela Acer, Eline Broekhuizen, Benno van Dorst, Emine Eraslan, Charlotte Flynn, Fleur van Geffen, Sanne Gommers, Lianne de Haan, Elise van der Hiel-Klosters, Arletta de Keizer, Chandni Nanhkoesingh, Simon Smulders, Sara Visser.
Tickets: Boek hier
Aanvang: 12:45 uur
Toegang: €2,50 p.p.

III. BRISIS 
De oorlog laat niemand ongestraft: hoe de grote helden beseffen dat ze geen helden zijn. Over plichtbesef en loyaliteit.
Met: Merle Eikenbroek, Lola Fase, Robine Hagenaar, Danae Hallenga, Pascale de Mey, Jente Schrijver, Elise van Vessem, Noella van Wijk.
Tickets: Boek hier
Aanvang: 17:30 uur
Toegang: €2,50 p.p.

SLET: De Voorstelling
SLET: De Voorstelling is een voorstelling met 12 jonge vrouwen over #metoo en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Intens en met veel humor. Voorafgaand aan deze voorstelling zijn er lekkere snacks te halen bij één van de food-stands.
Tickets: Boek hier
Aanvang: 19:00 uur
Toegang: €9,50 p.p.

NACHTGASTEN
Tijdens improvisatie hit Nachtgasten zijn de rollen omgedraaid. Als toeschouwer weet je waar de voorstelling over gaat, de acteurs niet. Nog nooit zat je als publiek zo dicht op de huid van de acteurs, terwijl de voorstelling voor jouw ogen gecreëerd wordt! Alleen het publiek weet waar dit heen gaat. Tijdens deze editie van het festival is er een hele bijzondere versie van Nachtgasten te zien. 
Tickets: Boek hier
Aanvang: 22:00 uur
Toegang: €9,50

Workshops

Doe mee met een workshop:

  • Zaterdag 1 juni (11:30-12:30 & 14:00-15:00) Nieuw Niks muziektheater doceert en Sergio IJssel leert je typetjes maken
  • Zondag 2 juni (11:30-12:30 & 14:00-15:00) sterfscenes leren spelen met Kenneth Herdigein, Roos Drenth leert je verschillende speelstijlen

Tickets: Boek hier

“SOEPJE MET DE WETHOUDER”
“Soepje met de wethouder” is een laagdrempelig cultuurdebat tussen wethouder Duncan Ruseler en Schiedamse jeugd (11-14 jaar oud). Gezeten aan een tafel, met een kop dampende soep
nemen zij de culturele staat van de stad door: hoe staat het ervoor met de culturele input voor de jeugd? Wat kan er beter? En: hoe maken we Schiedam in 2025 de leukste culturele stad van Nederland? Gespreksleider Anne Rats hoopt op deze vragen antwoord te krijgen en zo wethouder Ruseler aan het werk te zetten.

Soepje met de wethouder

Soepje met de wethouder is op zaterdag 1 juni van 15:30-16:15 in de grote zaal van het Wennekerpand.
Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.