27 oktober 2018 - 4 november 2018

Tentoonstelling Reve

In de Bibliotheek in de Korenbeurs wordt van zaterdag 27 oktober tot en met zondag 4 november werk, maar ook gerelateerde objecten van Reve getoond.

Het materiaal is afkomstig van de OBA, van het Stedelijk Museum Schiedam en van particulieren. Als bijdrage aan het Fotofestival Schiedam worden in deze tentoonstelling foto’s van Gerard Reve van de fotografen Vincent Mentzel en Klaas Koppe getoond.

De toegang is gratis.

Reve Revue

De Reve Revue, van 27 oktober tot en met 4 november,  is een hommage aan Gerard Reve. Dit najaar is Schiedam het toneel van de Reve Revue, een literair festival dat draait om de bekende schrijver en dichter Gerard Reve. Meer dan 15 jaar lang verbleef Reve geregeld bij zijn vriend Joop Schafthuizen in Schiedam.

Als Reve ter sprake komt blijken nog steeds mensen herinneringen aan hem te koesteren. Het is inmiddels 25 jaar geleden dat hij Schiedam verliet. Reve wordt samen met Mulisch en Hermans gerekend tot de grote 3 naoorlogse schrijvers.

De hoogste tijd om Reve de plaats te geven in Schiedam die hij verdient en de verhalen van en over Reve met elkaar op feestelijke manier te delen!

Foto: Vincent Mentzel