18 oktober 2018 - 18 november 2018

TENTOONSTELLING #EXCHANGE – OPENARTEXCHANGE SCHIEDAM

OpenArtExchange exposeert van 18 oktober tot en met 18 november ihkv hetFotofestival Schiedam en Nationale Kunstweek met zowel foto’s als met kunstwerken waarin fotografie instrumenteel is geweest in het maken daarvan, zoals schilderijen, collages en een installatie van de Angolese graphity kunstenaar Tho Simoes en de Nederlandse kunstenaar/fotograaf Lawrence Kwakye.

#Exchange

#Exchange gaat over buiten je comfort zone kunnen treden, je tussen verschillende werelden kunnen bewegen en andere culturen, andere ideeën kunnen omarmen zonder vooroordelen door de communicatie aan te gaan, een exchange zonder woorden.

Tijdens het fotofestival worden diverse activiteiten georganiseerd. De performance Congolandia wordt meerdere malen worden opgevoerd door Tho Simoes, je kunt je eigen fotoshoot met glow-in-the-dark effect maken met Lawrence Kwakye en er wordt dagelijks een video getoond over de expositie.

Voor de laatste update van het programma, check openartexchange.com of fotofestivalschiedam.nl

Openingstijden

Tijdens festivaldagen:
Donderdag t/m zaterdag van 11:00 - 20:00 uur.
Zondag t/m woensdag van 12:00 - 18:00 uur.

Normale openingstijden:
Maandag en dinsdag gesloten.
Woensdag t/m zondag 12:00 - 18:00 uur.

OpenArtExchange

OpenArtExchange is een internationaal kunstcentrum dat niet-westerse kunstenaars ondersteunt en verbindt met de westerse kunst- en cultuurwereld, onder meer via actieve exchange programma’s met lokale kunstenaars vanuit haar tijdelijke locatie in Schiedam, in afwachting van een permanente locatie in de regio Rotterdam.

Foto: Congolandia van de kunstenaar Tho Simoes. ©Congolandia ThoSimoes