7 april 2018 - 19 mei 2018

Sjef Henderickx - in honorem

Sjef Henderickx exposeert van zaterdag 7 april tot en met zaterdag 19 mei in de Dorpskerk. Henderickx is onder andere bekend van het indrukwekkende kunstwerk ’t Lam in de Grote- of Sint Janskerk.

Het is een kleine tentoonstelling. Vijf tekeningen en zes beelden. De zeggingskracht is groot voor wie zich mee laat nemen door de verbeeldingskracht van de kunstenaar. De tentoonstelling heeft de naam In Honorem, Latijn voor ter ere van. Maar ter ere van wat? Ter ere van wie? Intrigerend toch?

Sjef Henderickx verzamelt

Sjef Henderickx verzamelt. Brokstukken van een gebouw, van een beeld, van gebruiksvoorwerpen en  muziekinstrumenten. Allerlei soorten voorwerpen, schijnbaar zonder duidelijke samenhang. Hij verzamelt tot er een verhaal begint te groeien, een verbinding, een nieuw licht op wat er is, een ongedachte betekenis. Hij doet onderzoek naar de dingen die hij vindt, vervormt, voegt samen, breekt af, brengt papier terug tot pulp en gedrukte tekst tot kleurstof.

Het stof van de geschiedenis krijgt onder de handen van de kunstenaar een nieuwe betekenis en een nieuwe glans. Er begint een omvormingsproces waar een nieuwe werkelijkheid uit tevoorschijn komt. Een metafoor en spiegel tegelijk, die de toeschouwer overrompelt met indringende vragen naar ons leven en onze toekomst.

Van 7 april t/m 19 mei. Elke zaterdagmiddag en op Koningsdag.