7 juni 2020 - 27 september 2020

Schaapskudde open voor publiek


Je kunt elke zondag bij de schaapskudde op bezoek vanaf 7 juni tot en met 27 september. Elke 1e zondag van de maand is er leuke thema activiteit.

Waar: Woudweg 26
Wanneer: 7 juni t/m 27 sep (check de website ivm coronavirus maatregelen!)
Hoe laat: 10:30 - 15:30 u

In het weidegebied van Schiedam, aan de noordrand van de stad, zie je de schaapskudde van Vockestaert grazen. De schaapskudde bestaat sinds 2009 en is samengesteld uit verschillende soorten schapen: Coburger Fuchs, Kerry-Hill, Veluwse Heideschapen en Schoonebeekers.

400 schapen
Het poldergebied waar de kudde loopt biedt niet de schrale bodem van de heide, maar grassen vol voedzame eiwitten. De Stichting Vockestaert is trots op haar kudde, het zijn gezonde, sterke dieren met een elegante bouw en groot loopvermogen. In de zomerperiode bestaat de groep, inclusief lammeren, uit ruim 400 dieren.

De schapen zijn gehuisvest in een schuur midden in het 300 ha grote gebied dat door de kudde wordt onderhouden. De zuidrand van Midden-Delfland wordt begrensd door de Vlaardingse Vaart aan de westkant, de Delftse Schie aan de oostkant en de wijken Woudhoek (Schiedam) en Holy (Vlaardingen) aan de zuidkant.