14 september 2019 - 30 april 2020

Reclameposters

In het Nationaal Coöperatie Museum Schiedam bekijk je tot en met 30 april een tentoonstelling van reclameposters, werk van Andries ter Veer.

Andries ter Veer heeft vanaf 1935 tot aan zijn pensioen in 1968 gewerkt op de PR afdeling aan de Vierhavenstraat in Rotterdam. Eerst onder de naam HAKA en na 1945 onder de naam CO-OP.  Hij hield zich voornamelijk bezig met het ontwerpen van diverse reclamefolders en reclameposters. 

Ook was hij betrokken bij de inrichting van diverse coöperatiewinkels, o.a. in Vlaardingen en beoordeelde etalages van coöperatiewinkels die meededen aan etalagewedstrijden. 

 Waar:Nationaal Coöperatie Museum, Lange Haven 84
Wanneer: T/m 30 april 2020
Hoe laat: Wo, do, vr 13-17u. Za 11-17u
Tickets: Gratis toegang

Nationaal Coöperatie Museum
Wanneer je dit authentieke buurtwinkeltje binnengaat, stap je het verleden in. Alle snoepjes van vroeger zijn er te koop. Achter de winkel ligt een huiskamertje, ingericht zoals de arbeiders rond 1920 leefden. De bovenste verdiepingen herbergen een schat aan informatie over het coöperatie-ideaal.
Archief
Het archief wordt regelmatig uitgebreid door giften van particulieren. De vrijwillige medewerkers geven graag rondleidingen en uitleg bij de oude productverpakkingen, kunstwerken, zwart-wit foto's en gebruiksvoorwerpen die in de wisseltentoonstellingen te zien zijn. Daarnaast worden er verschillende (kinder)activiteiten georganiseerd.