10 juni 2018

Proef! De Plantage 2018


Proef! de Plantage is 2 dagen muzikanten, dichters, kunstenaars en bijzondere food-ondernemers. En bijzondere pakhuizen en panden rondom de Plantage openen hun deuren. Kom proeven van de onontdekte plekken en smaken tijdens dit culturele festival op zaterdag 9 en zondag 10 juni in het oudste stadspark van Nederland!

Eet! & Drink! De Plantage

 • LUCAS Drinkwinkel is present met een volledige bar en de gezelligste barmannen en -vrouwen. Want wat is er nou fijner dan een perfect getapt pilsje?
 • il Berretto serveert vanuit een Piaggio Ape 550 uit 1969 de lekkerste koffie en thee
 • La Sorpresa is aanwezig met hun prachtige ijskar om u te voorzien van het lekkerste Italiaans-Schiedamse schepijs!
 • Uit de prachtige bakbrommer van Kripik komen de lekkerste snacks. Van een stokje saté, kroepoek en vegetarische loempiaatjes? Of ga je voor de heerlijke authentieke spekkoek?
 • D’Buster staat regelmatig op filmsets met haar Amerikaanse brandweerwagen. Ze serveert versgemaakte Turkse brodenpizza’s in vegetarische- en visvariant en een zomerse maaltijdsalade.
 • Van de zelf-gesmede barbecue van Rookbaard kies je de heerlijkste gerechten
 • Een Ford Keulen G36T uit 1954 is omgetoverd tot keuken op wielen. Maak kennis met de lekekere buns en dumplings van Forq Food.
 • Dat een broodje hotdog nooit saai hoeft te zijn, bewijzen ze bij Chez Jan. Uit de recent omgebouwde klassieke Citroën HY uit 1978 toveren zijn de heerlijkste hotdogs!
 • Ketel 1 mag natuurlijk niet ontbreken tijdens Proef! de Plantage 2018. Ook dit jaar zijn ze weer aanwezig met hun prachtige bakfiets waaruit de Fresh Lemonade (5% alc.) rijkelijk zal vloeien.
 • Wat zou Proef! de Plantage zijn zonder een echte Gin Tonic bar van Loopuyt? Maak je klaar voor de lekkerste Schiedamse gin. Mix ‘m klassiek met de bijpassende tonic, of ga voor iets spannends met de gin-gingerbeer.

Muziek 

Line up (hosted by Music Distillery)

 • Zijn warme stemgeluid èn perfecte timing zijn ongeëvenaard. Frank (ja, hij heet ècht Frank!) brengt een indrukwekkend eerbetoon aan Frank Sinatra, inclusief 'the looks and the moves'.
 • Ze zijn aan elkaar gewaagd: Joris Lutz (zang en gitaar) en Iwan de Reus (gitaar). Op het podium laten zij zich door elkaars talenten inspireren en er is werkelijk geen nummer dat zij niet spelen.
 • Een instant Hot Club-gevoel dat is wat Let’s be Gypsies weet te geven! Django Reinhardt, het Rosenberg Trio, ze spelen de parels uit de Gypsy Jazz.
 • Nicole Koning was op haar 7e al te vinden op het podium. Tijdens Proef! De Plantage zal zij, begeleid door Tim Kerssies (piano), musical, rock, pop, jazz en wereldmuziek laten horen.

Kleinkunst

Bovenste Knoopje Open
Als kleinkunstcollectief spelen Sjoerd van Capelleveen en Job Kühlkamp een try-out van de voorstelling Bovenste Knoopje Open, waarmee ze na de zomer langs theaters in Nederland trekken. Licht absurdistische sketches, openhartige verhalen, snelle schakels, muziek, poëzie en vooral de bravoure en het plezier van 2 jongemannen.

Charlie Dichter
Charlie is een woordkunstenaar en spoken word artiest uit Schiedam. Award winnaar van de Van Dale Spoken Awards 2017. Hij schrijft en vertelt over alles wat hij meemaakt en wat hem bezighoudt, persoonlijke verhalen, maar ook zijn idealen. Hoewel de naam anders doet vermoeden, vindt hij zichzelf geen dichter maar een verhalenverteller.

Dean Bowen
Dean is een dichter en performer. Bekend en geroemd om zijn bevlogen voordrachten. Hij publiceerde eerder op SampleKanon en Hard//Hoofd, in onder andere nY en Kunsttijdschrift Vlaanderen, en verwierf faam op binnenlandse en internationale podia. Dean Bowen won de Van Dale SPOKEN Award in de categorie poëzie in 2015. Zijn debuut Bokman verscheen 26 januari 2018.

Marco Martens
Marco schildert met woorden. Hij observeert graag en presenteert veelzeggende details als kleine schetsjes, ruw en zonder opsmuk. Persoonlijk en herkenbaar, kleine liedjes, columns en gedichten. Of hij nou in een uitverkochte theaterzaal staat of op een zeepkist voor een handvol toehoorders. Marco Martens zoekt het contact met altijd de balans tussen humor en ontroering.

Spreekuur
Schrijf het publiek een Spreekkuur voor, een poëzie-charismatische sessie. Dokter Ramón van Gammeren pakt zijn instrumenten uit de kast om met de juiste klanken en melodieën zijn patiënt Frank van Westbroek te helpen zijn gedachten en gevoelens onder (rijm)woorden te brengen. Muziek die alle wonden heelt.

Check hier tijden en podia