1 juni 2019

opening Mumpasi Meso-OPENARTEXCHANGE

Zaterdag 1 juni opent het internationale kunstcentrum OpenArtExchange de solo tentoonstelling 'Human nature' van mozaïek kunstenaar Mumpasi Meso (Angola/Brazilië).

Lumière du monde

Met een hapje en een drankje kun je tijdens de opening om16:00 uur tevens genieten van de performance 'Lumière du monde' door de kunstenaar. (i.v.m. deze performance wordt een ieder gevraagd op tijd aanwezig te zijn).
De tentoonstelling loopt tot en met 14 juli.

Na vele solo en groepstentoonstellingen in Afrika, Brazilië en Europa en recentelijk meerdere internationale onderscheidingen, laat Meso in zijn 1e grote Europese overzichtstentoonstelling van zaterdag 1 juni t/m zondag 14 juli zo’n 30 schilderijen en collages zien in diverse stijlen, waarvan de meeste nooit eerder zijn vertoond.

Mumpasi Meso

Zijn gehele carriere is Mumpasi Meso reeds gefascineerd door de menselijke natuur en spiritualiteit. Hij onderzoekt hoe mensen deel uit maken van de natuur en het wijder universum, hoe mensen in essentie verbonden zijn in hun dagelijks leven en gedrag. Zijn werk is een positieve zoektocht naar de menselijk natuur, naar emoties, ervaringen, gevoelens en inzichten die verbinden. Met telkens nieuwe technieken weet hij mensen uit hun dagelijkse beslommeringen te trekken door prachtige muzikale orkestraties van kleuren en vormen in diverse materialen, die op een organische manier ons mens-zijn tonen en universele herkenning opleveren.

Mumpasi Meso was vorig jaar reeds op Hoogstraat 85 te zien in de tentoonstelling #InnerCities en de tentoonstelling “Vruchtbare grond” in het Stedelijk Museum Schiedam. Daarnaast werkte hij mee aan de Geuzenmaand tentoonstelling in het Museum/Kade40 in Vlaardingen en onlangs aan de mini expositie in Theater Aan de Schie, tijdens het African Roots concert van Sint Radboud.

Openingstijden

Zaterdag 1 juni: Opening, start om 16:00 uur Performance Mumpasi Meso
T/m 14 juli: Donderdag t/m zondag: 13:00 - 18:00 uur.

OpenArtExchange

OpenArtExchange is een internationaal kunstcentrum dat niet-westerse kunstenaars ondersteunt en verbindt met de westerse kunst- en cultuurwereld, onder meer via actieve exchange programma’s met lokale kunstenaars vanuit haar tijdelijke locatie in het museumkwartier van Schiedam, in afwachting van een permanente locatie in de regio Rotterdam.

Combineer je bezoek met andere locaties op loopafstand, zoals het Stedelijk Museum Schiedam, KunstWerkt en de Ketelfactory.

Foto: Detailfoto ‘Human nature’ van de kunstenaar Mumpasi Meso (©OpenArtExchange)