8 juli 2017

Opening Lange Haven

Iedereen is het erover eens. De Lange Haven is nog mooier geworden na alle werkzaamheden aan de kade en de komst van de nieuwe Taanbrug. Met een waanzinnig waterfonteinenspektakel, uitdagende trails over het water, foodtrucks en een dj wordt de officiële opening van de Lange Haven gevierd op zaterdag 8 juli, de eerste dag van de zomervakantie.

Alle Schiedammers en bezoekers van Schiedam zijn uitgenodigd om mee te feesten. Watersporters kunnen afmeren tussen de Koemarktbrug en Taanbrug. Bewoners van de Lange Haven zijn uitgenodigd om tafels, stoelen en heerlijke fauteuils op de parkeerplaatsen te zetten.

Kids Waterspelen

12.00 – 18.00 uur | tussen Appelmarktbrug en Beursbrug

De vakantie begint zaterdag 8 juli met 2 spannende trails over de Lange Haven heen. Er is een behendigheidstrail waarmee je de Lange Haven overwint of je klautert met de spectaculaire touwbrug over het water. Balans en snelheid zijn hierbij alles bepalend. 

Ben je liever in het water dan erboven? Pak dan de radarbootjes, deze beweeg je met je eigen handen terwijl je in het water ligt. Volwassenen kunnen ook meevaren als het nodig is. Er zijn een paar volwassenbootjes beschikbaar. Om 15.00 uur is er een snelheidsrace! Ook zijn er drijfballen voor degenen die op het water willen lopen.

Foto expositie

vanaf 12.00 uur tot 's avonds | Havenkerk

Fotograaf Jan van der Ploeg heeft de werkzaamheden van de Lange Haven het afgelopen jaar gevolgd met zijn camera. In de Havenkerk is er een foto expositie van zijn werk.

Dagprogramma

vanaf 12.00 uur | diverse locaties aan de Lange Haven

In de middag zijn er nog verschillende andere activiteiten. De Heibok van Stichting Calorische geeft tegenover de Havenkerk 2 keer een uniek stoomfluitconcert. Er zijn optredens en demonstraties van het Zakkendragersgilde bij het Nationaal Jenevermuseum Schiedam. Het Jenevermuseum is geopend van 12:00 tot 17:00 uur, je beleeft hier de historie, het heden en de toekomst van jenever. 

Officiële opening Taanbrug

19.30 uur

Belangrijk onderdeel van het vernieuwen van de Lange Haven, is de aanleg van de nieuwe Taanbrug. Burgemeester Lamers opent de Taanbrug zaterdag 8 juli om 19.30 uur op ludieke wijze. De nieuwe brug is vanaf de Koemarktbrug zichtbaar, waardoor de beleving van een historische haven wordt versterkt. De brug maakt de haven toegankelijker voor wandelaars en fietsers. Ook vormt deze een directe verbinding met de Hoogstraat. 

Spectaculair avondprogramma

18.00 – 23.30 uur | tussen Taanbrug en Appelmarktbrug

Lekker eten en drinken bij verschillende foodtrucks aan het water, straattheater, live muziek en DJ Diephuis op het bordes van de Havenkerk. Dat is de zomerse opwarming voor de spectaculaire opening om 22.30 uur. Dan start een drijvend muzikaal schouwspel van waterfonteinen. Vuur en licht vormen samen een adembenemende show.