15 februari 2020

Open Huis gemeente Schiedam

Het gemeentebestuur heet je zaterdag 15 februari welkom om eens achter de schermen te komen kijken. Je krijgt een rondleiding, waarbij je ook kunt genieten van het uitzicht vanaf de 14de verdieping. Er zijn lezingen in het kader van 75 jaar vrijheid en democratie en ook het team van de Stadsvisie is van de partij.

Rondleidingen
Leden van de gemeenteraad en van het college van burgemeester en wethouders heten je welkom om naar het Open Huis van de gemeente Schiedam te komen. Zij verzorgen rondleidingen door het Stadskantoor. Zo kom je in de Aleidazaal, waar de gemeenteraad altijd vergadert, en op de ‘bestuursvleugel’ waar onder andere de werkkamer van de burgemeester is. De rondleiding gaat verder ook naar de 14de verdieping. Het Stadskantoor is een van de hoogste gebouwen van de stad. Dat levert dus een prachtig uitzicht op over Schiedam en wijde omgeving.

Wat wil je weten?
Waarover beslist de gemeenteraad? En wat burgemeester en wethouders precies? Wie meer wil weten of het werk van het gemeentebestuur is van harte welkom. Verder is het team van de Stadsvisie de hele middag aanwezig. Zij nodigen iedereen uit mee te denken over de toekomst van Schiedam.
Op de begane grond staat de koffie klaar. De mobiele wijktafel is aanwezig voor al je vragen over de Schiedamse wijken. Het Servicepunt Particuliere Woningverbetering vertelt je alles over woningverbetering.

75 jaar vrijheid en democratie
Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. Het jaar 2020 staat daarom in het teken van 75 vrijheid en democratie. Het Gemeentearchief verzorgt een presentatie over 75 jaar vrijheid en democratie en geeft een lezing over Hongerkinderen. In de Hongerwinter bracht men kinderen onder bij families in delen van het land waar voldoende voedsel was.