12 mei 2018 - 24 juni 2018

open air - artist in residence

De Schiedamse kunstenaar Aldo Hoeben verplaatst zijn atelier tijdelijk naar de 1e zolder van de authentieke brandersmolen De Drie Koornbloemen. Iedere vrijdag en zaterdag houdt Aldo open huis, terwijl hij werkt in de molen.

Over Aldo Hoeben

Aldo was afgelopen jaren actief bij Stichting KunstWerkt. Hij werd opgeleid tot industrieel ontwerper aan de TU Delft. Die achtergrond is terug te zien in zijn werk.

In vrijwel alle installaties en werken van Aldo is een technologisch component te vinden. Dat uit zich in verschillende media. Denk aan digitale fotografie, virtual reality, lichtkunst, projectie op objecten, 3d printing en 3d scanning.

Over Molen De Drie Koornbloemen

De Schiedamse molens, ook wel de reuzen van Schiedam genoemd, laten ons op hun beurt een sterk staaltje techniekgeschiedenis zien. Het contrast tussen de oude en nieuwe technieken, van de locatie versus de kunstenaar, vormen het uitgangspunt voor deze residentie.

Molen De Drie Koornbloemen is de oudste authentieke branders- molen van Schiedam. De molen is in 1770 in opdracht van 18 branders gebouwd die samen 26 aandelen in de molen bezaten. De molenaarswoning is rond 1832 aan de molen toegevoegd.