muziek met Gijs van Rij - Zomerhits, herinnert u zich deze nog?

27 mei 2018

muziek met Gijs van Rij - Zomerhits, herinnert u zich deze nog?

Nog een paar weken en dan is het vakantie. Gijs sluit het seizoen af met zomerhits. Zondag 27 mei zet Gijs de zomerhits van toen op de draaitafel.

Plaatjes die loom achter in je hoofd blijven schommelen of waarvan je het op je heupen krijgt. Liedjes die je, met een paar tonen, direct in de armen van je vakantieliefde van zomers terug doen belanden.

Herinner je je deze nog, nog, nog?!

Van Cliff Richard met Summer Holiday, Tony Vos met Zwoele zotte zomer (net als vroeger), Brian Hyland's Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini, Blue Cheer's Summertime Blues, Las Ketchup met Asereje (The Ketchupsong) tot de Gypsy Kings met Volare en meer en meer. Herinner je je deze nog, nog, nog?!

Heb je een favoriet? Neem de plaat mee want Gijs zet hem graag voor je op.

Verhalen

Samen met Jolie Hakkert verzorgt hij Gijs de inhoud van deze muzikale middag. Jolie Hakkert, lid van de Voorleesbrigade van de Bibliotheek Schiedam, leest een aantal verhalen voor. Gijs deelt zijn informatie niet alleen in verhalen, hij laat daarnaast allerlei muziekfragmenten horen op één van zijn talloze platen- en cd spelers. Verder zijn er boeken ter inzage en heeft Gijs LP hoezen en bijvoorbeeld posters bij zich ter illustratie van zijn verhalen.

Muziek met Gijs

Gijs van Rij organiseert samen met de Bibliotheek Schiedam een maandelijkse reeks Muziek met Gijs. Iedere maand wordt er een andere periode uit de muziekscene behandelt, van klassiek tot rock.

De toegang is gratis.