31 maart 2019

MUZIEK MET GIJS VAN RIJ - Van Schlager tot Levenslied

Zondag 31 maart staat Muziek met Gijs van Rij in het teken van het levenslied, een genre waar moeders vaak centraal staan.

De relatie tussen de Deutsche Schlager en het Levenslied neemt Gijs onder de loep. Ook in Nederland is de schlager populair. Sommige Duitse schlagerzangers zijn alleen in Nederland maar nauwelijks in Duitsland bekend, zoals Dennie Christian.

Schlager

Sommige gelijksoortige Nederlandstalige populaire muziek wordt ook wel schlager genoemd. Zoals muziek van Frans Bauer, Corry Konings, Eddy Wally en Marianne Weber. Maar ook het grotendeels Engelstalige repertoire van BZN.
De schlager wordt vaak aangeduid als het Duitse equivalent van het Nederlandstalige levenslied. Veel Nederlandse levensliedzangers zingen ook Duitstalig en treden in Duitsland met hun eigen, soms vertaalde schlagers op, zoals Frans Bauer, Jannes, Jan Smit en Klubbb3.

Favoriet

Heb je een favoriet, deel hem door de plaat mee te nemen. Gijs zet hem graag voor je op. Tussendoor leest een vrijwilliger van de Voorleesbrigade toepasselijke verhalen en teksten voor.

Wanneer: Zondag 31 maart
Hoe laat: 14.00 tot 16.00 uur. 
Waar: Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145.
De toegang is gratis.