15 juni 2019

Midden-Delfland Dag - Babbersmolen

De Babbersmolen brengt zaterdag 15 juni Midden-Delfland(dag) dichterbij. Tijdens de Midden-Delfland Dag concentreren de activiteiten in Schiedam zich in en rondom de Schiedamse Babbersmolen.

De oude poldermolen met historisch erf ademt de sfeer van het polderlandschap van 100 jaar terug. De opnieuw ingerichte molenaarswoning in de molen laat het eenvoudige leven zien door tal van voorwerpen, van bedstee tot snijbonenmolen. Buiten lopen de kippen in de ren en wordt er gewerkt in de moestuin. Terwijl de molenaar de wieken laat draaien, grazen op het vlietland de schapen naast de eendenkooi.

De unieke mini-polder kunnen kinderen zelf onder water pompen en dan weer droogmalen met een groot scheprad. Zo ontdekken ze hoe Nederland eeuwenlang droge voeten kon houden dankzij de poldermolens.

Advocaat en vlechtwerk

Speciaal voor Midden-Delfland Dag komt er een inmaakexpert langs die demonstreert hoe je zelf advocaat kan maken. En proeven mag! Wie zelf iets wil doen kan aanschuiven bij een echte rietvlechter voor een eigen vlechtwerkje van natuurlijke materialen.

Vanaf de Babbersmolen is het een half uur fietsen naar de andere Midden-Delfandlocaties, ideaal dus om bij de Babbersmolen te starten en/of te eindigen.

Babbersmolen is open van 11:00 tot 16:00 uur. 
De toegang is gratis.
Check ook:  Facebook.com/babbersmolen en Middendelflanddag.nl

Midden-Delfland inspireert

Onder het motto Midden-Delfland inspireert organiseert de Midden-Delfland Vereniging dit jaar weer Midden-Delfland Dag. Geniet van natuur, water, historisch erfgoed en veel recreatieve mogelijkheden op fietsafstand.

Dit jaar is de Midden-Delfland Dag teruggebracht van 2 dagen naar 1 dag. De activiteiten zijn geconcentreerd rond de Zuidbuurt in Vlaardingen en bij het Bezoekerscentrum MiddenDelfland/de Levende Buitenplaats van Op Hodenpijl in Schipluiden.