25 april 2019

Literair Café

Donderdag 25 april is Alex Boogers te gast in Literair Café in de Bibliotheek in de Korenbeurs.  

Alex Boogers

Boogers woont en werkt in het Naamloze Gat, onder de rook van Rotterdam. Streekgenoten herkennen moeiteloos Vlaardingen. Sinds zijn debuut Het Boek Estee uit 1999 groeit de belangstelling voor Boogers’ boeken gestaag.

Tegenwoordig trekken zijn boeken bij verschijnen altijd ruimschoots de aandacht van de lezers en van de pers. Boogers roept, in een onlangs verschenen, schotschrift docenten, boekhandelaren, schrijvers en uitgevers op om lezers te zoeken waar je ze niet verwacht.

In 2010 verscheen de roman De tijger en de kolibrie, die in december werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs. In december 2012 verscheen Alle dingen zijn schitterend waarover Vrij Nederland schreef: ‘Het is zijn beste!’ De roman won de prijs voor het Beste boek van Rotterdam.

In 2013 verschijnt de novelle Wanneer de mieren schreeuwen, die Boogers voor verschijning gratis aanbiedt als e-book op zijn website. De novelle is gebaseerd op de zinloze dood van de 13-jarige Sedar Soares. Een verhaal dat volgens Boogers niet mag worden vergeten. Kort daarna wordt het boek getipt door het boekenpanel van DWDD. De novelle is een aanklacht tegen zinloos geweld en wordt nog elk jaar gelezen en behandeld op het voortgezet onderwijs.

Zijn roman Alleen met de goden werd een bestseller en bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs 2016. In 2017 verscheen zijn jongste roman Onder een hemel van sproeten.

Literair café

Het literair café wordt in samenwerking met het Literair Gezelschap Schiedam georganiseerd. 
Iedere laatste donderdag van de maand vindt het plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs.

Een inspirerende literaire avond waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen, elkaar ontmoeten tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

Wanneer: Donderdag 25 april
Hoe laat: 20:00 uur tot 22:00 uur
Waar: Bibliotheek in De Korenbeurs 
Entree: €10,00 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. €5,00
Toegangskaarten voor het 'Literair café' zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek in de Korenbeurs en de Schiedamse boekhandels. Reserveren kan ook via: klantenservice@debibliotheekschiedam.nl