31 mei 2018

Literair Café - Marieke Lucas Rijneveld

LITERAIR CAFE IS AFGELAST. TTer afsluiting van het seizoen is Marieke Lucas Rijneveld op donderdag 31 mei te gast in Literair Café. Zij geldt als een van de grootste talenten van de Nederlandse letteren. 

Marieke Lucas Rijneveld

In 2015 debuteerde Marieke Lucas Rijneveld met de meermaals herdrukte dichtbundel Kalfsvlies, die werd bekroond met de C. Buddingh’ Prijs voor het beste poëziedebuut. In de Volkskrant werd ze vervolgens uitgeroepen tot literair talent van het jaar.

Haar indrukwekkende voordracht was veelvuldig te horen op literaire podia als Crossing Border, De Jonge Schrijversavond en de Nacht van de Poëzie en haar gedichten en verhalen verschenen in een groot aantal tijdschriften, waaronder Hollands Maandblad, VPRO Gids en De Revisor. Rijneveld groeide op in een gereformeerd boerengezin in Noord-Brabant en woont tegenwoordig in Utrecht, de stad die haar in 2015 het C.C.S. Cronestipendium toekende. Naast haar bestaan als schrijver werkt ze op een melkveebedrijf.

Kaarten voor het 'Literair café' zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek in de Korenbeurs en de Schiedamse boekhandels. 
Reserveren kan ook via: klantenservice@debibliotheekschiedam.nl

Literair café

Tijdens Literair Café luister je naar een lezing, interview of gesprek en je deelt je eigen leeservaringen. Je ontmoet elkaar bij de afsluitende borrel. 

Het Literair Café wordt in samenwerking met het vorig jaar opgerichte Literair Gezelschap Schiedam georganiseerd en vindt plaats op iedere laatste donderdag van de maand.