28 maart 2019

Literair Café - Tom Lanoye

Romancier, dichter, columnist en theaterauteur Tom Lanoye is een performer. Donderdag 28 maart is hij te gast in Literair Café in de Bibliotheek in de Korenbeurs.

Zoals alle punkbands

Lanoye publiceerde zijn 1e werk in eigen beheer, naar eigen zeggen: "zoals alle punkbands dat toentertijd ook deden: uit onvrede met de bestaande structuren en om het vak van binnenuit te leren".

Hij is bekend van radio en televisie, niet alleen in België, maar ook in Nederland. Verder treedt hij op in theaters met avondvullende bewerkingen van eigen romans of toneelstukken. Sinds de vertaling van zijn roman ‘Sprakeloos’ is hij ook doorgebroken in Franstalig België. Zes van zijn romans werden verfilmd.

In 2018 werd Lanoyes 60e verjaardag uitgebreid gevierd met een overzichtsboek. Tijdens het daaropvolgende theaterseizoen toerde de jarige in Nederland en Vlaanderen met een literaire feestshow, ‘Jubilee Lanoye’.
Tom woont en werkt in Antwerpen en Kaapstad.

Wanneer: Donderdag 28 maart
Hoe laat: 20:00 uur tot 22:00 uur
Waar: Bibliotheek in De Korenbeurs 
Entree: €10,00 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. €5,00
Toegangskaarten voor het 'Literair café' zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek in de Korenbeurs en de Schiedamse boekhandels. Reserveren kan ook via: klantenservice@debibliotheekschiedam.nl

Literair café

Het literair café wordt in samenwerking met het Literair Gezelschap Schiedam georganiseerd. 
Iedere laatste donderdag van de maand vindt het plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

Foto: Sophie Bassouls