28 februari 2019

Literair Café - Esther Gerritsen

Esther Gerritsen is donderdag 28 februari te gast in Literair Café in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Gerritsens werk, romans en columns, wordt veel gelezen en wordt door de pers steeds positief besproken. Haar jongste roman ‘De trooster’ verscheen vorig jaar. In 2016 schreef ze het Boekenweekgeschenk ‘Broer’.

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen(1972) debuteerde in 2000 als prozaschrijfster met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn. 6 succesvolle romans volgden: Tussen Een Persoon, Normale dagen, De kleine miezerige god, Superduif, Dorst, Roxy en De trooster.

Over die laatste roman schreef Trouw: “Gerritsen palmt je in met haar observaties, dat talent om het menselijk streven en tobben in het onderlinge contact oh-zo precies weer te geven. […] Zo helder soms dat het raakt aan een openbaring.”

Esther Gerritsen schrijft ook scenario’s en columns voor de VPRO Gids. Haar korte stukken en columns werden gebundeld in ‘Je hebt iets leuks over je’ en ‘Ik ben vaak heel kort dom’.

Wanneer: Donderdag 28 februari
Hoe laat: 20:00 uur tot 22:00 uur
Waar: Bibliotheek in De Korenbeurs 
Entree: €10,00 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. €5,00
Toegangskaarten voor het 'Literair café' zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek in de Korenbeurs en de Schiedamse boekhandels. Reserveren kan ook via: klantenservice@debibliotheekschiedam.nl
Boekverkoop: Boekhandel Post Scriptum verzorgt de boekverkoop.

Literair café

Het literair café wordt in samenwerking met het Literair Gezelschap Schiedam georganiseerd. 
Iedere laatste donderdag van de maand vindt het plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.