26 september 2019

Literair Café - Franca Treur

Schrijfster Franca Treur is donderdag 26 september te gast in Scholengemeenschap Spieringshoek. Traditiegetrouw wordt het seizoen geopend op een school voor voortgezet onderwijs.

Franca Treur

Franca Treur is geboren en opgegroeid in Zeeland. Ze studeerde Nederlands en literatuurwetenschap. Haar roman Dorsvloer vol confetti (oktober 2009) was het meest bejubelde debuut in jaren en er werden meer dan 150.000 exemplaren van verkocht.

In januari 2014 verscheen haar tweede roman De woongroep. Franca schrijft columns, essays en korte verhalen voor diverse media. In september 2014 ging de verfilming van Dorsvloer vol Confetti in première.

In 2016 verscheen de verhalenbundel X&Y, een bundeling piepkleine psychologische verhalen met tekeningen van Olivia Ettema. Het boek werd lovend ontvangen en zeer goed verkocht.

In 2017 verscheen Hoor nu mijn stem bij uitgeverij Prometheus. Het boek werd unaniem goed ontvangen en het werd binnen een maand drie keer herdrukt.

In maart 2018 verscheen Slapend rijk, een nieuwe bundeling korte psychologische verhalen, met beeld van Olivia Ettema.

In februari 2019 publiceerde Franca de nieuwe roman Regieaanwijzingen voor de liefde.

Literair café

Het literair café wordt in samenwerking met het Literair Gezelschap Schiedam georganiseerd. 
Iedere laatste donderdag van de maand vindt het plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs.

Een inspirerende literaire avond waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen, elkaar ontmoeten tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

Wanneer: Donderdag 26 september
Hoe laat: 20:00 uur tot 22:00 uur
Waar: Scholengemeenschap Spierinshoek, Van der Brugghenlaan 2
Entree: €10,00 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. €5,00
Toegangskaarten voor het 'Literair café' zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek in de Korenbeurs en de Schiedamse boekhandels. Reserveren kan ook via: klantenservice@debibliotheekschiedam.nl