16 maart 2018

Nepnieuws, een Wereld van Desinformatie - Han van de Horst

Op vrijdag 16 maart luister je naar drs. Han van der Horst. Hij houdt een boekpresentatie over Nepnieuws, een Wereld van Desinformatie, dat is uitgegeven door de Schiedamse uitgeverij Scriptum.

Nepnieuws

Met verrassend beeld en geluid laat Van der Horst zien hoe het nepnieuws de samenleving altijd heeft begeleid, vaak zonder dat we het merken. Hij ontsluiert bedrijfsgeheimen van nepnieuwsmakers en laat zien hoe wij ons als gewone burgers kunnen verdedigen tegen de tsunami aan desinformatie iedere dag weer over ons heen slaat.

Dit boek is op deze avond ook te koop via het Schiedams Boekhuis. Aansluitend om 21:00 uur houdt Han in samen werking met de Illustere School Schiedam een lezing over gemeenteraadsverkiezingen uit het verleden. Hij vertelt daarin veel spannende verhalen over hoe de partijen elkaar in het verleden aanpakten.

Vergeleken daarmee is het tegenwoordig maar een tamme boel. Zelfs met Baudet en Wilders erbij. Wie dacht dat onze voorvaderen zo gelijkmoedig, beleefd en rustig waren, heeft het mis! 

Han van der Horst

Han van der Horst (Schiedam, 1949) is een Nederlands historicus, auteur van boeken over historische onderwerpen en blogger bij Joop.nl.

Toegang is gratis.