17 januari 2019 - 20 januari 2019

Indoor Softball Tournament Schiedam


De Margriethal en Groenoordhal zijn van 17 tot en met 20 januari het decor van de 19e editie van het grootste internationaal indoor softbaltoernooi, Cup Netherlands. 16 teams uit de USA, Nederland, Tsjechië en Groot Brittannië gaan de strijd met elkaar aan.

Golden & Silver League

Nederland wordt vertegenwoordigd door 4 teams uit de Golden League en 4 teams uit de Silver league. De regio Zuid-Holland is vertegenwoordigd door een drietal verenigingen: BA Euro Stars uit Capelle a/d IJssel, Red Lions uit Rijswijk en Neptunus uit Rotterdam.

Joudrs Praha uit Tsjechië is een oude bekende, dit team doet al heel wat jaren mee aan de Cup. Voor het tweede opvolgende jaar is er een team uit Groot Brittannië. Dit team is een mix van Great Britain Team spelers met een aantal guest speelsters.

En zoals ieder jaar zijn er 6 teams uit Amerika aanwezig. Met indrukwekkende namen als Destroyers United, Avengers United, Velocity United, Arsenal United, Chaos United en Impact United laten de teams met speelsters van voornamelijk highschools zich van hun beste kant zien.

Chief umpires Bert Loggen en Caroline Stadhouders (NL) dragen er zorg voor dat de wedstrijden zijn voorzien van scheidsrechters. Met Amerikaanse, Belgische, Britse en Nederlandse scheidsrechters is ook dit een internationaal gezelschap.

Het wordt een spannend toernooi:

  • Donderdag 17 januari Cup Clinic vanaf 19:00 
  • Vrijdag 18 januari van 19:00 uur tot 22:30 uur, officiële opening is om 20:00 uur
  • Zaterdag 19 januari van 09:00 uur tot 18.00 uur
  • Zondag 20 januari van 09:00 uur tot 16:00 uur
  • De toegang is gratis

Jeugdclinic

Een succesvolle activiteit die jaarlijks rondom de Cup wordt georganiseerd, is de softbalclinic voor de jeugd. De clinic vindt plaats op donderdag 17 januari in de Margriethal en wordt gegeven door speelsters van het Nationale Nederlands Team en door speelsters en coaches van Amerikaanse Cup Teams.

Jonge softbalsters die zijn geboren tussen 2003 en 2009 kunnen deelnemen aan de ontzettend leuke en leerzame clinic. Ze krijgen tips en trics in circuitvorm zoals slaan, stoten, backhand & forehand fielding en honklopen & sliden, duiken & hoge ballen.
Voor €7,50 kun je meedoen aan de clinic.
Je kunt je niet meer inschrijven!