1 juni 2019 - 29 juni 2019

IKTOON Schiedam

Tijdens Iktoon staan de hele maand juni workshops, activiteiten, een gezamenlijk kunstwerk en eindmanifestatie van uiteenlopende amateurkunsten op het programma.

Het is de 3e keer dat Stichting Mooi Werk Iktoon in Schiedam organiseert. Met ruim 400 kunstenaars is er weer een programma gemaakt dat Schiedam van zijn beste kant laat zien, in alle buurten van de stad.

Ben je creatief en wil je je talenten verder ontwikkelen? Of ben je op zoek naar een nieuwe activiteit en wil je weleens iets kunstzinnigs proberen? Doe dan mee met een van de activiteiten van Iktoon!
Bekijk de agenda(pdf) en doe gratis mee!

Dagboek van Schiedam

Naast de workshops wordt er deze maand ook gewerkt aan een gezamenlijk kunstwerk: Het Dagboek van Schiedam. Tijdens de maand kun je de Iktoon Cultuurvangers tegenkomen. Zij vangen verhalen van Schiedammers en verwerken die tot kunstwerken die samen in het Dagboek van Schiedam komen. Dit kunstwerk kun je gedurende de maand juni bewonderen in het Stedelijk Museum Schiedam, waar het werk langzaam groeit.

Eindmanifestatie

Op 29 juni wordt de maand feestelijk afgesloten in Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs tijdens een gezamenlijke eindmanifestatie waarbij het Dagboek van Schiedam wordt gepresenteerd, koren en orkesten het Iktoon-lied, dat deze maand tevens wordt ontwikkeld, en eigen repertoire ten gehore brengen.

Ook worden er dansclinics gegeven en kunnen bezoekers de expositie van beeldende amateurkunst bewonderen. Een dag waar iedereen mag komen genieten van al dat moois wat de Schiedammer te bieden heeft!