4 november 2018

Huiskamerconcert met Jan Rot

De huidige bewoners van het voormalige huis van Joop Schafthuizen openen zondag 4 november hun deuren voor 2 intieme huiskamerconcerten met zanger, componist en tekstdichter Jan Rot.

Neem een kijkje in het huis waar Reve geregeld verbleef. Jan spreekt lovende woorden over Reve en komt met persoonlijke anekdotes. Zijn liedjes deze middag zijn geïnspireerd op het werk van Cocteau, Lodeizen, Reve en Warren.

Reve Revue

De Reve Revue, van 27 oktober tot en met 4 november,  is een hommage aan Gerard Reve. Dit najaar is Schiedam het toneel van de Reve Revue, een literair festival dat draait om de bekende schrijver en dichter Gerard Reve. Meer dan 15 jaar lang verbleef Reve geregeld bij zijn vriend Joop Schafthuizen in Schiedam.

Als Reve ter sprake komt blijken nog steeds mensen herinneringen aan hem te koesteren. Het is inmiddels 25 jaar geleden dat hij Schiedam verliet. Reve wordt samen met Mulisch en Hermans gerekend tot de grote 3 naoorlogse schrijvers.

De hoogste tijd om Reve de plaats te geven in Schiedam die hij verdient en de verhalen van en over Reve met elkaar op feestelijke manier te delen!