29 november 2018

Griezelen op de Grote Markt

De Waag transformeert donderdag 29 november, in de vroege avond, in een echte Heksenwaag. Wist je dat er heel vroeger ook weleens Heksen op waagschalen werden gewogen?

Griezelprogramma:

  • De Stokerij leest voor uit De Heksen in De Waag om 19:15 uur 
  • Preview van De Heksen door De Stokerij om 19:30 uur
  • Flashmob door De Jonge Stokerij om 19:45 uur
  • De Stokerij leest voor uit De Heksen in De Waag om 20:00 uur

Doorlopend griezelprogramma:

  • Knutseltafel op de Grote Markt: griezelcakejes versieren, mandarijnen betekenen als pompoenhoofden, toverdrankjes maken en toverspreuken oefenen (chemische proefjes). Bij slecht weer in de Grote- of Sintjanskerk.
  • Speurtocht over de Hoogstraat: speurtochtkaartjes zijn af te halen in De Waag. Ga in de etalages op zoek gaan naar heksen-items. Bij ieder heksen-item staat een letter die in juiste volgorde een zin vormen. Wie als eerste de oplossing inlevert bij De Waag krijgt 2 vrijkaartjes voor de voorstelling De Heksen in Theater aan de Schie.
  • Toverballen tellen: Kom in de Waag tellen hoeveel toverballen er in de pot zitten, degene die het dichtste bij het juiste aantal zit krijgt 2 vrijkaartjes voor de voorstelling De Heksen in Theater aan de Schie.
  • Enge verhalen bij de vuurkorven: in De Waag kun je een spies met marshmallows halen om buiten bij de verschillende vuurkorven te roosteren. Acteurs van De Stokerij lopen rond en vertellen bij de vuurkorven enge verhalen. 
  • Kraampje met griezelsnoep, chocolade met Formule 86 heksenmiddel en heksencocktails voor de volwassenen. (tegen betaling).
  • Koop je tickets voor de voorstelling De Heksen in het kraampje van Theater aan de Schie. 

Over de voorstelling Heksen (8+)

Wie De Heksen van Roald Dahl heeft gelezen huivert bij het zien van een dame met handschoenen aan. Als ze ook nog aan haar hoofd krabt, dan weet je zeker dat je een echte heks voor je hebt. Niet zo’n sprookjesgedrocht op een bezemsteel, maar een op het eerste gezicht doodgewone vrouw aan wie je niets bijzonders ontdekt.

Een heks is altijd bezig met het gruwelijk betoveren van kinderen. In De Heksen van Roald Dahl probeert Max dit te voorkomen met behulp van zijn oma, helaas wordt hij zelf voor eeuwig in een muis veranderd.
Hoewel... in deze Schiedamse kerstvoorstelling krijgen ze hulp uit wel héél onverwachte hoek.

Waar: De Waag, Lange Kerkstraat 39 en de Grote Markt
Wanneer: Donderdag 29 november
Hoe laat: Van 19:00 - 21:00 uur 

Zondag 16 december is de première in Theater aan de Schie. Alle data vind je op deze Heksenpagina.