14 november 2018

happy & healthy leven


Een happy & healthy leven, niet te streng en al helemaal niet saai is het motto van Jet van Nieuwkerk. Jet van Nieuwkerk wordt woensdag 14 november geïnterviewd door Manja van de Plasse.

In september verscheen haar laatste boek: 'Uit huis met Jet' voor iedereen die op zichzelf gaat wonen en graag lekker, makkelijk en vers wil koken. Ze zet alle media in om een happy & healthy leven te promoten.

Naast haar boeken schrijft ze blogs, columns en maakt ze vlogs voor haar eigen youtubekanaal en was ze te zien in een driedelige serie op NPO3 'Niet gezond meer'

Jet over Jet 

Begin met mij een gesprek over eten en we raken de komende uren niet uitgepraat. Maar ook als je me vraagt een rondje te joggen of een potje te boksen ga ik graag met je mee. Als we dan tenminste wél ‘s avonds samen gaan koken en wie weet nog even het café in, want dat hoort óók bij een gezonde levensstijl.

Je moet goed eten en een keer een kater hebben is geen ramp, alleen de kunst is: wat doe je daarná? En heb je een keer helemaal geen zin in de gym of in een oergezond maal? Maak er vooral geen punt van. Wie de lat te hoog legt, houdt dat niet lang vol. Als je de balans weet te vinden, ben je op je gelukkigst. Dus, voor een happy & healthy leven geldt: niet te streng en al helemaal niet saai. 

Deze visie, mijn verhaal, tips en adviezen deel ik in mijn boeken 'Het boek van Jet' en 'Tips van Jet'. In september verschijnt het boek 'Uit huis met Jet' voor iedereen die op zichzelf gaat wonen en graag lekker, makkelijk en vers wil koken.
Ook organiseer ik 'Dag met Jet' en 'Weekend met Jet'. Sinds kort kun je hier, op het forum, meepraten of elkaar juist advies vragen.

Ik schrijf als freelancer over alles wat te maken heeft met voeding, koken, restaurants en sport. Ik ben lang smulpaap- columnist geweest in het Parool, je kunt mijn artikelen lezen in het tijdschrift ExtraLekker én ik schrijf maandelijks voor het tijdschrift AndC.

Maar ook op bewegend beeld kun je mij zien in mijn 3-delige serie 'Niet Gezond Meer' op NPO3 en was ik vorig jaar te zien in het programma Foodmakers op RTL4 én op mijn You-Tube-kanaal.

Manja van de Plasse

Manja houdt ervan verbindingen te leggen en bij te dragen aan nieuwe initiatieven. Manja van de Plasse geeft natuurlessen in Midden-Delfland, is mede-ontwikkelaar van de Zuidladder, begeleidt chauffeurs van de Argos Mobiel en zet zich onder andere in voor de Schiedamse Stadsimkers.

Manja is een echte doener: ’Ik word blij van win-winsituaties creëren en dan het liefst op sociaal-maatschappelijk vlak.

Toegang: €7,50 (leden van de Bibliotheek Schiedam €5,00)