17 november 2018

FoodFestival in de Korenbeurs

Proef, hoor en zie voeding op zaterdag 17 november. Lezingen, films, workshops en informatie over voeding staan centraal tijdens het 1e FoodFestival in de Korenbeurs.

Voeding centraal tijdens campagne Nederland Leest

Voeding staat dit jaar centraal tijdens de campagne Nederland Leest. Voeding staat ook centraal op 1e FoodFestival in de Korenbeurs. Verschillende lokale partijen presenteren zich tijdens een lezing of vanuit een infostand in het Atrium van de Korenbeurs. En films om van te smullen (SuikerZoet Filmfestival).

Films

In de film 'Trip to Spain' maak je een culinair uitstapje naar Spanje. Steve Coogan en Rob Brydon discussiëren over beroemdheden en maken gekscherende grappen terwijl ze genieten van paella en gazpacho. Hun komische opmerkingen over roem en vriendschap zijn daarbij net zo droog als de beste Spaanse wijn.

De film Cargo uit 2017 handelt over de visserszaak van drie broers, die op sterven na dood is. De broers zoeken hun toevlucht tot de criminaliteit om te proberen het familiebedrijf in de visserij te redden van de ondergang. De passie voor hun vak maar ook voor hun geliefden drijft hen echter tot wanhopige acties.

Lezingen

Gezondheidsvoorlichters geven korte lezingen over suikers en voeding als medicijn. Check ook gelijk even je eigen BMI en suikerspiegel.

Marie-José Torenvliet-Schoop van Nutri-fit geeft 2 lezingen over het fenomeen honger: 15 soorten honger en Je honger de baas. Eet je alleen bij een knorrende maag? Of merk je dat je naar troost-eten zoekt wanneer je spanning hebt? Hoofdhonger, maaghonger, harthonger, luchthonger, verveelhonger en vermoeidheidshonger zijn enkele voorbeelden van de 15 soorten honger die er bestaan. Honger is ook niet altijd met eten en/of drinken op te lossen. Daar bij stilstaan is de 1e stap naar een ander voedingspatroon.

Cookeloere Kookavonturen brengt mensen bij elkaar voor een culinair avontuur in de thuiskeuken. Tijdens een Cookeloere Kookavontuur neem je een kijkje in de keuken van een keukenprins(es) in de buurt en onder diens leiding kook je de sterren van de hemel.
Cookeloere draait om het beleven, delen en doorgeven van kookkunst, - cultuur, en -liefhebberij en wil mensen op een oorspronkelijke manier met elkaar verbinden. Daarom noemt Cookeloere zichzelf ook wel een culinaire cupido! Cookeloere heeft al meerdere kookavonturen op haar naam staan in én buiten Schiedam. Wil jij ook deelnemen aan zo'n kookavontuur? Als leerling of als kok? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat er in de pan van Cookeloere borrelt? Waai langs op de 17de!

Het NME (natuur- en milieu Educatie) is samen met leerlingen van het LiFE-College aanwezig met een educatief project voor kinderen over voeding.

Proeven en kopen

  • Live cooking met proeven door Cesant.
  • Seca Pipas laat je kennis maken met producten en recepten uit de Portugese keuken.
  • De wereldwinkel laat je kennis maken met diverse fairtrade producten.
  • Pita Delicatessen Cakes. De passie van Paulina Pita is het maken van verjaardags- en huwelijkstaarten, cupcakes en nog veel meer delicatessen.

Kookboekenweek

Van 10 tot 18 november vindt ook de Kookboekenweek plaats. Het Schiedams Boekhuis zal aanwezig zijn met een keur aan kookboeken, zodat u thuis verder kunt proeven.

De toegang is gratis.