18 februari 2018

Festival De Opstokerij

Vlammen op 16, 17 en 18 februari! De Stokerij stookt Schiedam weer op met een 2e editie van Festival De Opstokerij met theatervoorstellingen, muziek, theatrale lezingen en theaterdiners.

Programma zondag 18 februari

Uitgelicht:

Adam en de Anderen

Adam en de Anderen is een voorstelling over pesten, acceptatie, met liefde naar elkaar kijken en durven te zijn wie je bent.

Adam lijkt op het eerste gezicht een hele normale jongen. Maar vanaf de 1e dag op zijn nieuwe school vinden de andere kinderen hem maar raar. Hij is 'anders'. En thuis kijken zijn vader en moeder opeens ook anders naar hem. Adam heeft geen idee waarom. Op zijn verjaardag loopt hij weg van huis en op een zwerftocht door de stad ontmoet hij allerlei mensen. Slootman, Piraat, Carrièremam en Vogelvrouw zijn ieder op hun eigen manier anders. Adam leert anders naar anderen kijken: hun anders-zijn is niet raar, maar juist mooi. En zo leert hij ook zijn eigen anders-zijn omarmen.

"De muzikaal omlijste solovoorstelling Adam en de Anderen is een zeer sterk solodebuut van Anne Rats. De voorstelling, de thematiek en het overtuigende spel van Anne zet de kinderen op het puntje van de stoel. Tijdens de voorstelling, erachter komen, dat je mag zijn wie je bent, is voor sommige kinderen een eye-opener. De vele vragen bij het nagesprek op het toneel, bevestigt het succes van de voorstelling." (Rob Roos, Theater aan de Schie)

Tekst en spel: Anne Rats
Muziek: Cok van Vuuren (Ocobar)
Regie: Pieter Tiddens
Techniek: Leon Spek

Filmpremière Goed Volk

Het festival wordt afgesloten met de filmpremière van Goed Volk, een korte film die vader en zoon Jack Wouterse en Koen Wouterse samen maakten op basis van de succesvolle theatervoorstelling Kiwi - Free as a Bird. Deze voorstelling was vorig jaar tijdens de 1e editie van Festival De Opstokerij te zien.