1 februari 2018 - 30 maart 2018

Door de ogen van de Schiedammer

Van donderdag 1 februari tot 30 maart zijn de 20 foto’s met de meeste likes als tentoonstelling te zien in de Korenbeurs Schiedam.

Door de ogen van Schiedammers

Door de ogen van Schiedammers bevat een reeks aan unieke beelden van Schiedammers zelf. Door middel van de foto’s laten de fotografen zien hoe ze tegen de stad aankijken, waar ze trots op zijn en wat er veranderd is in de afgelopen periode. Het Schiedamse college vroeg inwoners om de stad in beeld vast te leggen. Veel Schiedammers reageerden enthousiast op deze uitnodiging van het college.

Op 6 januari werd het fotoboek met 229 foto’s van Schiedammers gepresenteerd tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Schiedam. Daarna reisden de 20 foto’s naar het wijkcentrum aan het Willem Dreesplein in Schiedam. Met de tentoonstelling in de Korenbeurs wordt de deze reizende expositie afgesloten. Alle foto's zijn gebundeld in een digitaal fotoboek: 'Door de ogen van de Schiedammer'.

Beelden zeggen meer dan woorden

,,Beelden zeggen meer dan woorden en geven altijd weer stof tot nadenken en aanleiding voor een goed gesprek'', zei burgemeester Cor Lamers tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. ,,Wij zijn als college deze bestuursperiode begonnen met de uitnodiging om kritisch met ons mee te kijken.

En zo wilden we de periode ook eindigen. Daarom vroegen we aan Schiedammers om te laten zien hoe zíj tegen hun stad aankijken. Dat hoefden geen mooie verhalen te zijn, het mocht ook kritische beelden opleveren. Samen met de gelijknamige tentoonstelling is dit een product van en voor de Schiedammer'', aldus Lamers.

De expositie is tijdens de openingsuren van de Bibliotheek in de Korenbeurs te bezichtigen.

Toegang gratis.