23 november 2018

Distillers Special - Onder de boompjes

In deze Distillers Special komen authenticiteit, ambacht en vernieuwing samen. Je bezoekt vrijdag 23 november de branderijen van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam en Distilleerderij Onder de Boompjes. De op één na de oudste distilleerderij van Nederland, die blijft innoveren. De plek waar Sylvius Gin, Gin & Jonnie en een paar hele mooie jenevers worden gemaakt.

Koop snel en gemakkelijk je tickets à €30,00

Programma

Nationaal Jenevermuseum Schiedam
Deze unieke tour start bij I-Punt S'DAM in De Waag, waar je ontvangen wordt door onze gespecialiseerde gids. Over de prachtige historische Lange Haven wandel je richting het Nationaal Jenevermuseum Schiedam.

In de werkende branderij kun je zien en ruiken hoe jenever volgens de Oudhollandse methode wordt gestookt. Er staat een opstelling met enorme beslagbakken, koelvaten en koperen distilleerketels. Je krijgt hierdoor een duidelijk beeld van de branderijen uit de bloeitijd van de jeneverindustrie. Hier hoor je het gepassioneerde verhaal over het stookproces. 

Distilleerderij Onder de Boompjes
Vervolgens ga je naar Distilleerderij Onder de Boompjes, die stamt uit 1658 en daarmee de op één na oudste distilleerderij van Nederland. Als je binnenstapt ontdek je hoe de huidige tijd van vernieuwing samensmelt met ambacht en authenticiteit. Snuif de geuren op van de verse, natuurlijke ingrediënten die gebruikt worden in de jenevers en gin. En zie hoe het distillaat in huis gestookt en gebotteld wordt. 

Tickets

Voor maar € 30,00 per persoon kun je mee met deze unieke en bijzondere tour.
Welke datum kies je?

Bijzonderheden

  • Inclusief begeleiding gids
  • Inclusief bezoek Branderij van het Jenevermuseum
  • Inclusief bezoek Onder de Boompjes
  • Inclusief proeverij
  • Tijdsduur: Van 14.30 tot 16.45 uur
  • Start: Bij het I-Punt S'DAM in de Waag, Lange Kerkstraat 39 Schiedam
  • Ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je mee met de tour
  • De tour gaat door bij 10 deelnemers, uiterlijk op de woensdag voorafgaand krijg je bericht